Nick van Staveren maakt ook volgend seizoen deel uit van de A-selectie van Noordwijk. De aanvaller heeft voor een jaar bijgetekend.

Van Stavereren kwam in 2017 bij Noordwijk terecht, gelijktijdig met Kees Zethof. De coach zwaait over een aantal maanden af, maar de aanvaller blijft in het rood-wit actief.

De 28-jarige Van Staveren is momenteel herstellende van een kruisband-blessure, maar wil graag toch weer op niveau terugkeren. Het tekent de sterke mentaliteit van de rechtspoot, die al meermaals zwaar geblesseerd raakte maar zich steeds terugvocht.

‘Aanstekelijke positivisme’
In een bericht op de Noordwijk-site wordt Van Staveren geprezen. “Van grote waarde was hij als hij speelde, betrokken bij vele doelpunten en successen in het veld, maar ook als hij niet speelt is hij door zijn enthousiasme belangrijk voor de groep. Helaas ook al drie keer getroffen door zware blessures maar door zijn aanstekelijke positivisme ook nu weer overtuigd dat hij weer belangrijk gaat worden voor ons eerste elftal.”

In mei had VIDB nog een uitgebreid interview met Van Staveren. De Hillegommer was toen net terug van een afgescheurde achillespees en sprak de wens uit om zich weer te etaleren op het hoogste amateurniveau. “Ik denk dat ik heb aangetoond dat als ik fysiek in orde ben, ik dit niveau goed aankan. Ik denk niet dat ik het tot mijn 36e uithou zoals Robbert Susan, maar mijn doel is om nog jaren in de Tweede Divisie te spelen.”

Selectie Noordwijk 2024-2025

Blijft: Emiel Wendt, Kick Groot, José Barbosa Nhoca, Lucas Coopmans, Ruben Marbus, Teun Zethof, Sander Bosma, Dylan Rietveld, Riley Reemnet, Nick van Staveren

Nieuw: Florian Wolf (trainer, DOVO), Jordy Strooker, Virgil Tjin-Asjoe (beide Scheveningen), Dennis Bakker (FC Rijnvogels)

Vertrekt: Kees Zethof (trainer), Lerin Duarte en Quintòn Christina (beide per direct gestopt), Lars Jansen, Toer Bouwman (beide Quick Boys), Oscar Wilffert, Jesper de Vré (beide ADO ’20), Sem van Oosten (FC Rijnvogels), Moatasim El Yaakoubi, Dirk Draijer

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Noodlot slaat opnieuw toe voor Van Staveren: voorste kruisband afgescheurd
Check ook: Van Staveren terug bij Noordwijk: ‘Na negen maanden zwoegen en vloeken wel een persoonlijke overwinning’

POPULAIRE BERICHTEN