Het noodlot heeft opnieuw toegeslagen voor Nick van Staveren. Inmiddels is duidelijk geworden dat de aanvaller van Noordwijk drie weken geleden tegen Excelsior Maassluis zijn voorste kruisband heeft afgescheurd.

Van Staveren (28) stond zaterdagmiddag op Ter Specke in trainingspak langs de lijn. Hij bevestigde de diagnose, maar wilde het verder kort houden. “Voorste kruisband afgescheurd, ik kan er niets meer van maken.” De Hillegommer sprak wel de ambitie uit om het revalidatieproces aan te gaan en fit terug te keren. Over twee weken wordt Van Staveren geopereerd.

In mei had VIDB nog een groot interview met Van Staveren, die toen net terug was van een afgescheurde achillespees. “Je weet het natuurlijk nooit, maar ik hoop dat het nu klaar is met die blessures”, vertelde hij toen. “Ik denk dat ik heb aangetoond dat als ik fysiek in orde ben, ik dit niveau goed aankan. Ik denk niet dat ik het tot mijn 36e uithou zoals Robbert Susan, maar mijn doel is om nog jaren in de Tweede Divisie te spelen.”

Het is de tweede keer dat Van Staveren zijn kruisband heeft afgescheurd. Als speler van SV Hillegom overkwam het hem al eerder. Later, als speler van Noordwijk, miste hij ook nog ruim anderhalf jaar door een complexe hamstringblessure.

‘Wij hebben een fantastisch gevoel bij de mens Nick van Staveren en hebben aangegeven dat we hem heel graag voor de club willen behouden.’

Zethof treurt mee
Trainer Kees Zethof treurde zaterdagmiddag na de derbyzege op FC Lisse (1-3) met zijn speler mee. “We zijn tegelijkertijd bij Noordwijk gekomen en hebben al die jaren heel positief samengewerkt. Als je de laatste jaren van Nick bekijkt: eerst was er die hamstringblessure waarbij ze er heel laat achter kwamen wat er precies aan de hand was.”

Zethof: “Vervolgens was hij weer helemaal fit en speelden we uit bij Kon. HFC. Ik zie de beelden nog zo voor me. Hij keek achterom omdat hij dacht dat hij een schop kreeg, maar er stond niemand in de buurt. Scheurde hij zijn achillespees volledig af en lag hij er bijna de rest van het jaar uit. Nu weer helemaal opgetraind en alles er aan gedaan. Ingevallen tegen Excelsior Maassluis en ten overstaan van de dug-out hoor je gewoon heel duidelijk ‘knak’, je hoorde gewoon die kruisband afscheuren. Dit is echt helemaal klote.”

De trainer van Noordwijk sprak de wens uit dat Van Staveren hoe dan ook betrokken blijft. “De club, en wij als trainersstaf, hebben een fantastisch gevoel bij de mens Nick van Staveren. Wij hebben aangegeven dat we hem heel graag voor de club willen behouden. Als dat kan als herstelde speler en zoniet in een andere hoedanigheid. Wij willen niet zonder Nick verder.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Van Staveren terug bij Noordwijk: ‘Na negen maanden zwoegen en vloeken wel een persoonlijke overwinning’
Check ook: Reacties van Van Heulen en Wendt na FC Lisse – Noordwijk (1-3)

POPULAIRE BERICHTEN