Gyliano van Velzen verlengt zijn verblijf in Noordwijkerhout. De linksbenige aanvaller heeft voor een jaar bijgetekend op de Boekhorst. Na de zomer is Van Velzen geen ploeggenoot meer van Jermano Lo Fo Sang, die vertrekt.

De 29-jarige Van Velzen werd in juli vastgelegd door VVSB, dat snel schakelde na het afzwaaien van Leroy George. De clubtopscorer vertrok nadat GVVV bereid was gebleken de afkoopsom in zijn contract te betalen.

Dit seizoen is VVSB van 5-3-2- overgeschakeld naar 4-3-3 en als linksbuiten vertolkt Van Velzen een belangrijke rol. Met zeven goals en vier assists in twintig competitieduels heeft hij geen verkeerd moyenne.

Ruim CV
Van Velzen beschikt over een ruim CV met veel clubs. Hij speelde in de jeugdopleidingen van Ajax en Manchester United. Vervolgens was hij actief voor Royal Antwerp, FC Utrecht, FC Volendam en Roda JC.

Van Velzen maakte zich daarna op voor een tweede periode in Engeland, waar hij voor Crawley Town en Aldershot uitkwam. Na een periode bij Telstar koos de linkspoot voor een overstap naar Cyprus.

Vertrek Lo Fo Sang
De wegen van Lo Fo Sang en VVSB scheiden na dit seizoen. De linksback kwam ruim twee jaar geleden in de winterstop de paarsgelen versterken, hij was toen afkomstig van Olympia. Lo Fo Sang maakte sindsdien een sterke indruk als offensieve linksback en leverde veel assists.

Lo Fo Sang (32) speelde zeven jaar in de jeugdopleiding van Ajax, maar brak op latere leeftijd door bij FC Volendam. Hij verruilde op zijn 22e OFC voor de Volendammers. Na drie jaar in het oranje vertrok Lo Fo Sang en speelde hij opnieuw voor OFC, maar ook voor FC Karabakh Wien.

Foto: EWLOnline

Lees ook: VVSB schakelt snel en legt opvolger voor George vast

POPULAIRE BERICHTEN