Leeftijd is maar een getal. Zo denkt Foreholte er in ieder geval wel over. De Voorhouters presenteerden deze week weer een opvallende aanwinst voor volgend seizoen: William van Vliet, 37 jaar, komt over van UVS. 

Wanneer een club een speler van 37 binnenhaalt, dan roept dat bij veel mensen vaak twee vragen op. Eén: een keeper zeker? Is daar het antwoord ‘nee’ op, dan volgt: wat heb je daar nog aan? Misschien is dat deze week bij Foreholte ook wel het geval geweest. Bij de routinier, die ook voor RCL heeft gespeeld, is de laatste vraag echter overbodig om te stellen. Aan Van Vliet heb je nog alles, want hij kan alles.

Voorkeur
Centraal achterin, back, links- rechtshalf, op ‘tien’ of in de aanval. De Leidenaar kan overal uit de voeten. Alleen heeft hij wel een voorkeur. ,,Voorin speel ik toch wel het liefst. Ik ben een speler met een creatieve gedachte en daarom kan ik voorin wat beter mijn ei kwijt, denk ik.”

In de voorste linie speelt de alleskunner de laatste weken ook bij UVS. Toeval of niet, sindsdien is de formatie van Steef Roodakkers aan een opmars begonnen en staat het nu een derde plek; één punt achter Valken’68 in de Tweede Klasse. ,,In principe doen we nog wel mee om de titel, maar wij hebben niks in eigen hand. Die Haghe en Valken zijn eerst aan zet. Het kampioenschap zou voor ons alleen een enorme bonus zijn. Mocht het zo zijn, dan is het een mooie manier om af te sluiten.”

,,Er komt in ieder geval wat ruimte vrij voor wat jongere, talentvolle jongens.”

Een kampioenschap of promotie via de nacompetitie zou voor Van Vliet inderdaad een mooi afscheid zijn. Aan de andere kant zijn er wat dat betreft weinig redenen te bedenken voor een vertrek. Waarom verlaat de routinier de Kikkerpolder eigenlijk? ,,Echt een goede reden is er niet voor. Er komt in ieder geval wat ruimte vrij voor wat jongere, talentvolle jongens. Soms lopen dingen zoals ze lopen. Ik ga weg door de voordeur en geef iedereen een hand.”

Het rood-witte tenue zal volgend seizoen nog enigszins vertrouwd voelenVeel verschillende clubs staan er niet op het cv Van Vliet. Hij voetbalde altijd in het blauw-wit van UVS, alleen is er tussendoor een vierjarig uitstapje naar RCL gemaakt. Dat maakt dus ook dat de gewenning aan de clubkleuren van volgend seizoen niet lang zal duren.

,,Daar mag je op mijn leeftijd niet meer vanuit gaan.”

Ook de overstap naar Foreholte is te verklaren aan de hand van zijn vorige twee clubs. Bij zowel UVS als RCL was Bloemheuvel al een keer zijn trainer. ,, Ik heb twee keer goed en fijn met hem samengewerkt. Dat contact was dus snel gelegd. We hebben een leuk gesprek gehad met de club en zo is het eigenlijk rond gekomen.”

Met frisse zin is de sierlijke spelverdeler klaar voor zijn nieuwe uitdaging, ook al moet hij zijn cluppie achterlaten. ,,Ik hoop dat Foreholte in de tweede klasse blijft, dan gaan we er gewoon iets heel moois van maken. Het voordeel is wel dat ik veel kan blijven kijken bij UVS, omdat ik nu zelf op zondag ga voetballen. En misschien dat ik ooit nog wel terugkeer. Als speler? Daar mag je op mijn leeftijd niet meer vanuit gaan.”

Archieffoto: Saam de Mooij

Lees ook: ‘Van Bladeren verlengt contract bij Ajax’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO