[slideshow_deploy id=’45842′] Na een zomer hard getraind te hebben, werd Mike van Vliet zaterdagmiddag beloond. De jonge goalie kwam een jaar geleden over van tweedeklasser DOSR en werd in een seizoen klaargestoomd om de eerste doelman te worden op Sportpark Duinwetering. Noordwijk versterkte zich afgelopen zomer onder andere met Joe van der Sar (RKC) en Sven Wolsheimer (Scheveningen), maar het was Van Vliet die aan het langste eind trok. Hij mocht zaterdagmiddag starten in de derby tegen Quick Boys (1-1). 

Het optreden van de jonge sluitpost was meer dan prima. Met een paar reddingen in de eindfase van het duel voorkwam hij een tweede tegentreffer en dus een verliespartij. De 22-jarige stond zijn mannetje tussen de palen en oogde als een rustpunt voor zijn defensie. De oud-speler van DOSR keek na afloop dan ook terug op een geslaagd debuut in de Tweede Divisie.

,,Ik ben wel tevreden over mijn optreden”, begint de keeper. ,,Er stond toch wel wat spanning op mijn debuut in de Tweede Divisie. Eigenlijk zeg je van tevoren dat je die niet hebt, maar er was wel degelijk wat spanning. Het is ook lekker om met een wedstrijd tegen Quick Boys te beginnen. Het was een mooie ambiance en ik heb ervan genoten.”

,,Ik ben daarmee wel aardig op m’n bek gegaan, maar daar heb ik enorm veel van geleerd.”

De wedstrijd op Nieuw Zuid moet de eerste van velen worden dit seizoen voor Van Vliet. Oké, de strijd onder de lat heeft hij bij de seizoensouverture gewonnen, maar nu is het voor de goalie zaak om die plek te behouden. ,,Mijn doel is om een goed seizoen te draaien met Noordwijk. Ik hoop persoonlijk ook op een mooi seizoen. Ik wil heel veel leren, ook van mijn concurrenten, dus dat komt hopelijk wel goed.”

Lange weg naar een basisplek
De weg naar een basisplek in de Tweede Divisie was lang voor de oud-jeugdspeler van Alphense Boys. Na een goede periode te hebben gehad bij DOSR uit Roelofarendsveen kwam Van Vliet een jaar geleden vol bravoure binnen bij Noordwijk. Vol goede moed wilde hij de strijd aangaan met collega’s Roy Rondeltap en Aron Wijsman, maar na een paar weken wist de doelman waar hij aan toe was.

,,Je moet als jonge keeper ook het geluk hebben dat een trainer het met je aandurft.”

,,Ik dacht toen ik binnenkwam dat ik mezelf wel even in de basis zou spelen”, zegt hij met een grote glimlach. ,,Ik ben daarmee wel aardig op m’n bek gegaan, maar daar heb ik enorm veel van geleerd. Vorig seizoen was voor mij ook een heel goed leerjaar. Ik denk dat ik daar nu profijt van heb.”

Bevestiging 
De laatste weken moest de Noordwijk-doelman flink aan de bak om zijn plekje te bemachtigen. Aan het einde van de voorbereiding wist Van Vliet genoeg. Hij mocht in de laatste oefenwedstrijd zeventig minuten onder de lat staan en dat was voor hem de bevestiging die hij zocht.

,,Je speelt niet voor niets zo lang in de laatste oefenwedstrijd. Het was voor mij pas definitief toen de trainer zei dat ik écht de eerste doelman zou worden. Je moet als jonge keeper ook het geluk hebben dat een trainer het met je aandurft. De speelstijl van Noordwijk past wel bij mij. Ik vind het niet erg om veel de bal aan de voet te hebben. Ik hoop te blijven staan en mezelf door te ontwikkelen. We hebben een heel goed keepersteam, dus ik ben er klaar voor.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Quick Boys – Noordwijk 17.000 keer bekeken

POPULAIRE BERICHTEN