,,Er heeft geen moment iets voor ons ingezeten”, zei aanvoerder van Nick van Westerop over de forse thuisnederlaag van Van Nispen. Voorschoten ’97 was op sportpark Wassenaar met 0-5 te sterk.

Van Westerop deed een poging om de ruime nederlaag te verklaren. ,,In eerste instantie komt het omdat we veel spelers missen. Vandaag begonnen we met zes jongens in de basis die aan het begin van het seizoen in het tweede speelden. Zij kunnen prima mee met het niveau, maar hebben niet de kwaliteit van de jongens die normaal spelen. Toch wil ik de nederlaag niet op deze jongens afschuiven. We hadden simpelweg niets te vertellen.”

,,Voorschoten heeft gewoon een goede ploeg”, vervolgt de voormalig speler van VVSB. ,,Uit werden we de eerste helft compleet weggetikt, maar was het slechts 2-0. Toen kwamen we in de tweede helft sterk terug. Nu stonden we bij rust met 0-4 achter. We hebben toen gezegd: ‘tot hier en niet verder’. We hebben de schade nog redelijk kunnen beperken. Over de tweede helft ben ik dan ook redelijk te spreken.”

Lastig

Van Nispen was voor de winterstop de revelatie in 3A, maar leed vandaag alweer zijn derde nederlaag in vier duels in 2015. ,,We hebben de vorm van de eerste seizoenshelft niet te pakken. Toen hadden we vaak ook het geluk aan onze zijde. Vorige week tegen MMO zat het ons niet mee. Maar het klopt dat we het lastig hebben op het moment.”

Toch ziet Van Westerop nog volop mogelijkheden voor het bereiken van de nacompetitie. ,,We staan nog altijd derde en gelukkig heeft Teylingen de tweede periode gepakt. Volgende week begint de derde periode. Omdat we sterke tegenstanders als Teylingen, Voorschoten ’97 en MMO al tweemaal hebben gehad, hebben we een redelijk gunstig programma. We gaan ons proberen te revancheren. Volgende week zijn we hopelijk weer iets completer.”

Foto: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen