Voor Van Nispen wordt het zondag erop of eronder. De laatste speelronde zal beslissen of de Zilkers worden veroordeeld tot het spelen van nacompetitie of dat men verzekerd is van nog een jaar Derde kKasse. In een rechtstreeks duel met concurrent SJZ hebben de Zilkers aan een punt genoeg. Verlies betekent echter deelname aan nacompetitie. VIDB blikt vooruit met Van Nispen-aanvoerder Nick van Westerop.

,,Tsja, dat het überhaupt zover heeft moeten komen”, verzucht de verdediger. ,,Het begin van het seizoen was best wel wennen voor ons”, geeft de aanvoerder aan. ,,Het spel was niet verkeerd, maar we misten wat slimmigheid. Daardoor verloren we steeds net aan.”

,,Na de winterstop zijn er wat dingen gebeurd en hebben we te maken gehad met veel blessures en schorsingen. Door de vele afwezigen werden we gedwongen iets anders te gaan spelen. We zijn toen iets meer de lange bal gaan spelen.”

Organisatie

,,We misten bijna al onze creatieve spelers op een gegeven moment. De trainer heeft toen erg gehamerd op defensieve zekerheid. Opereren vanuit een goede organisatie. Dat heeft ertoe geleid dat we weinig tegendoelpunten meer krijgen, maar zelf ook moeilijk tot scoren kwamen de laatste wedstrijden. Dat zie je wel in de uitslagen. Vaak nipte nederlagen.”

In de belangrijkste wedstrijd van het jaar kan Van Nispen-trainer Stephan Spruijt beschikken over een zo goed als complete groep. Van Westerop: ,,We hebben slechts één schorsing, alleen Scott Nederstigt is er niet bij. Qua blessures is iedereen weer zo goed als fit. Alleen Max Oostenrijk niet.” De topscorer van de Zilkers kampt met een blessure. ,,Hij zal de pijn verbijten en het risico nemen dat er wat stuk gaat. Na het seizoen zal hij sowieso worden geopereerd. Hij kan invallen mocht dat nodig zijn.”

Voor Van Nispen is een gelijkspel genoeg om SJZ voor te blijven. De Zilkers gaan daar niet op gokken, volgens Van Westerop. ,,Dat is heel gevaarlijk. We zullen proberen onze wil op te leggen aan SJZ. Nu we compleet zijn, kunnen we ons eigen spelletje weer gaan spelen.”

Heenwedstrijd

De heenwedstrijd werd door Van Nispen met 3-2 verloren. Van Westerop was er toen wegens vakantie niet bij. ,,Maar wat ik heb gehoord, was dat onze slechtste wedstrijd van het seizoen.”

Mooi of lelijk voetbal telt zondag even niet. Het resultaat is heilig. ,,De supporters zullen er echt niet rouwig om zijn als ze een draak van een wedstrijd te zien krijgen, met lijfsbehoud tot gevolg.” Van Westerop gaat ervan uit dat mooi voetbal niet de boventoon zal voeren. ,,Het wordt veel duels uitvechten en strijd leveren. Dat is meestal zo in dit soort duels.”

De aanvoerder zag deze week een groep die ervan overtuigd is dat ze het gaan redden. ,,De neuzen staan dezelfde kant op. Niemand wil de nacompetitie in.”  Die overtuiging wordt versterkt door het feit dat de Zilkers vorig seizoen hun beste wedstrijd speelden toen promotie naar de Derde Klasse werd veiliggesteld via de nacompetitie. ,,We versloegen toen FC Zoetermeer met 5-1.  We presteren goed onder druk. Dat hebben we toen ook laten zien. Wij zijn er klaar voor.”

Tekst: Tom van der Wilt

 

POPULAIRE BERICHTEN