Wat een weelde voor Van Nispen. De ploeg van René Ras blijft maar winnen. Gisteren werd Alkmania aan de zegekar gebonden: 3-2. Doelpuntenmaker Dick Verhoeven bekende eerlijk dat Van Nispen niet onfortuinlijk was geweest. ,,We mogen onze handjes dichtknijpen met deze overwinning.”

,,Net als tegen Voorschoten ’97 was dit eigenlijk een gestolen overwinning”, vertelt Verhoeven. ,,Maar wij zitten in een opwaartse spiraal en zij in een neerwaartse. Vorig seizoen hadden wij deze wedstrijden waarschijnlijk verloren.”

Het verschil op de ranglijst – Van Nispen staat tweede en Alkmania laatste – was niet op het veld terug te zien. Sterker nog, de thuisploeg deelde grotendeels de lakens uit. ,,Alkmania is gewoon een goede ploeg”, vertelt Verhoeven. ,,Met name aan het einde van de eerste helft hadden ze ons onder druk en in de tweede helft was dat eigenlijk niet anders. Pas de laatste twintig minuten kregen we het – mede door een aantal goede wissels van René Ras – onder controle.”

Driemaal scheepsrecht

Driemaal was uiteindelijk scheepsrecht. Alkmania kon tweemaal terugkomen van een achterstand, maar een derde keer was teveel gevraagd. Samir Krupic kroonde zich tot machtwinner. Walter van den Berg en Verhoeven waren de andere doelpuntenmakers aan Zilkse zijde.

Niet voor het eerst dit seizoen toonde Van Nispen een zakelijke inslag. Om die reden hielden Verhoeven en de zijnen altijd geloof in een overwinning. ,,Na afloop hadden we het er even met elkaar over en dan hoor je dat niemand echt twijfelde dat we zouden gaan winnen. We hoeven niet goed te voetballen om wedstrijden te winnen. Dat is onze kracht. Daarbij gaat bijna elke kans er momenteel in.”

Van Nispen boekte zijn zesde driepunter van het seizoen. Alleen het foutloze SV Hillegom doet het vooralsnog beter. Het frusteert Verhoeven, onder Ras linksbuiten of nummer tien, niet dat de Hillegommers blijven winnen. ,,Ik vind dat we naar onszelf moeten kijken. Hillegom is normaal gesproken een klasse beter. Maar het zou leuk zijn als we op 14 december, als zij bij ons spelen, nog steeds op drie punten of minder staan. Dat wordt een leuke wedstrijd, waar we erg naar uitkijken.”

Archieffoto: website Van Nispen