Met twee goals en een assist in de wedstrijd tegen Graaf Willem/VAC schonk Dick Verhoeven niet alleen z’n eigen ploeg, Van Nispen (zon.), niet alleen de overwinning, hij gaf z’n eigen afscheidstoernee in het Zilkse shirt ook een extra glans. De jongen uit het eigen dorp maakte enkele weken eerder aan z’n eigen ploeg bekend na dit jaar te gaan stoppen, maar wilde dat het liefste doen als gehandhaafde derdeklasser. Daarvoor moet Van Nispen bij de bovenste twee eindigen bij de Derde Klasse Laag. Dankzij de overwinning in Wassenaar is die doelstelling weer een stapje dichterbij gekomen. 

Juist het feit van de gesplitste competitie, waarin Van Nispen (zon.) dit seizoen deelnam, was voor Verhoeven één van de redenen om na dit seizoen een punt te zetten achter z’n tijd ‘prestatievoetballer’. ,,De lol is er wel een beetje vanaf, eerlijk gezegd”, vond Verhoeven. ,,Hoewel ik het een moeilijke keuze vond, merkte ik de laatste tijd gewoon dat de interesse in het zondagvoetbal afnam.”

,,Er zijn genoeg gasten uit De Zilk die nu in het eerste blijven spelen.”

,,Ook om mij heen stoppen er wat gasten na dit seizoen. Het helpt ook niet dat het zondagvoetbal dan zo in de slop zit. Dat alles bij elkaar heeft wel de doorslag gegeven. Ik ga na dit seizoen met wat vrienden een nieuw team oprichten. Of dat lukt, weet ik niet, dat is in ieder geval wel de insteek. En weet je, er zijn genoeg gasten uit De Zilk die nu in het eerste blijven spelen. Ik kan met een gerust hart het stokje overgeven.”

Drie wissels
Verhoeven zelf was dus in de wedstrijd tegen Graaf Willem/VAC van bepalende waarde voor z’n eigen ploeg. De Zilkers keken in de zeventigste minuut overigens nog tegen een 1-0 achterstand aan. De ploeg van trainer Roy Schulpzand had daarna het geluk dat de tegenstander met tien man kwam te staan. Het elftal uit Wassenaar had al drie keer gewisseld, toen zo’n twintig minuten voor tijd een speler geblesseerd uitviel.

Jelle Vleugel kopt een bal weg, de maker van de 3-1, Koen van der Linden, kijkt toe

,,Eigenlijk was het best een belangrijke pot voor beide ploegen. Allebei wilden we bovenaan in deze competitie eindigen, om zo volgend jaar terecht in de Derde Klasse te blijven. We wisten dat ze daarom volle bak zouden gaan. Dat ze met tien man kwamen te staan, hielp ons wel. We zijn er voor blijven knokken. Omdat het zondag best warm was, werd het echt een uitputtingsslag.”

Oefenpotjes
Met de overwinning op de ploeg uit Wassenaar bleef Van Nispen bovenaan staan in de Derde Klasse Laag, samen met SJZ. Graaf Willem/VAC is de eerste achtervolger. Juist die twee ploegen waren ook tegenstanders van de Zilkers in de reguliere competitie. De extra ploegen die er in deze extra competitie bij zijn gekomen bezetten de laatste vier plekken.

,,Volgend week spelen we wel tegen HWD. Daarna hebben we weer twee weken niks.”

Het was voor Van Nispen ook weer de eerste competitiewedstrijd na twee weken rust, vanwege de aparte opzet van de Derde Klasse. ,,We hebben in de tussentijd nog wel twee oefenduels gespeeld”, vertelde Verhoeven. ,,Maar dat is toch anders. Het voelde niet aan als een echte wedstrijd. Maar ach, daar had Graaf Willem/VAC ook last van. We hebben in de tussentijd goed getraind. Volgend week spelen we wel tegen HWD. Daarna hebben we weer twee weken niks.”

En zo komt er al snel dus een einde aan de tijd van Verhoeven bij de Zilkers. ,,We hebben nog drie duels te spelen. Het gaat inderdaad nogal snel. Ik heb echt een leuke tijd gehad bij Van Nispen (zon.), maar na dit seizoen is het goed geweest.”

Foto’s: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Berg (Foreholte) geniet van debuut: ,,Hele jeugd op dit moment gewacht”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels