Noordwijk is er ondanks een puike eerste helft en een 2-0-voorsprong na een kwartier niet in geslaagd iets over te houden aan de ontmoeting met ACV op de Duinwetering. Een ongekend lauwe aanvangsfase direct na rust en een tegentreffer in de slotfase deed de wedstrijd volledig kantelen. ACV nam met 2-3 de punten mee in de bus naar Assen.

Noordwijk leek de wedstrijd al in het eerste kwartier naar zich toe te trekken. Waar de thuisclub direct agressief op zoek ging naar de 1-0 viel er bij de Assenaren geen enkele lijn in het spel te ontdekken. De spelers brachten elkaar eerder in de problemen dan dat ze elkaar hielpen en zo ontstond ook de voorsprong voor Noordwijk. Verdediger Wielink speelde te kort terug op zijn doelman Ramon Nijland, zag Sem van Oosten tussenbeide komen en diens passje terug op Emiel Wendt betekende de eerste treffer na amper drie minuten: 1-0.

Amper tien minuten later verdubbelde Toer Bouwman de score met het hoofd. Hij werd daartoe in staat gesteld door Lucas Coopmans, die zijn tegenstander Rick Boyer tureluurs speelde en op maat voorgaf: 2-0. Die score was geenszins geflatteerd, want Teun Zethof had die tweede al bijna gemaakt in de vijfde minuut. De verdediger kwam bij de tweede paal net niet goed uit om af te drukken.

ACV komt aarzelend overeind
Pas na twintig minuten kwam ACV tot de eerste goed opgezette aanval. Niels Grevink kon door tot de achterlijn maar kon geen vrije man voor het doel vinden. ACV kreeg voor rust nog twee serieuze mogelijkheden. In beide gevallen werd er te gretig door de Noordwijkse verdedigers (mis) gehapt in de duels, echter was Lars Jansen in de 1-op 1-situaties winnaar, zodat de nul van ACV tot de rust gehandhaafd bleef.

Noordwijk speelde ondertussen ook nog een aantal kansen bijeen, vooral dankzij vlot spel via de vleugels waar Coopmans en Van Oosten schier ongrijpbaar waren. Zo was er kort voor de dertigste minuut een situatie waarbij een vliegend schot van Bouwman door Nijland kon worden weg gebokst en de rebound van Coopmans ook door de doelman worden gestopt.

Kort daarna schoot Van Oosten maar net over en nog voor de rust kopte Dylan Rietveld over, vond Van Oosten Nijland op zijn weg en kon Coopmans ook net niet afdrukken voor de 3-0. Het gaf vooral aan: Noordwijk speelde een heerlijke eerste helft maar beloonde zich te weinig.

Wedstrijd kantelt
Helemaal niets in de pauze wees erop dat de wedstrijd binnen de kortste keren weer helemaal open zou liggen. Maar het was wel wat geschiedde. Trainer Ruud Jalving van de Assenaren had logischerwijs eerste linksback Boyer ingewisseld voor zijn tweede optie Karim Bannani en zijn spits Giovanni Zwikstra meteen ook maar aan de kant gehouden ten faveure van Arnoud Bentum. Een gouden wissel zo zou later blijken.

Waar Noordwijk wellicht wat gemakkelijk aan de 1-0 was gekomen, gold datzelfde toch zeker ook voor de 2-1 die ACV in de schoot kreeg geworpen. Kick Groot stond “iets te breed” en kreeg de bal binnen zijn eigen zestien meter tegen de hand. Freddy Quispel pakte het cadeautje onberispelijk uit en bracht de Assenaren terug in de wedstrijd. Ook de 2-2 die kort daarna viel mag in de categorie cadeautjes worden ingedeeld. Een pass door het midden van de Noordwijkse defensie was een prooi voor Teun Zethof, die echter te voorzichtig terugspeelde op doelman Jansen. Invaller Bentem kon er tussen komen en de 2-2 op de borden schieten.

Gelijk opgaande strijd om de punten
Terwijl er dus al veel te zien was geweest in het eerste uur van de strijd vochten beide partijen nu voor de overwinning. Daarbij aangetekend dat het zo vloeiende spel van voor rust nu niet meer door Noordwijk werd gespeeld. Het was een vechtwedstrijd geworden. Daarbij kregen beide teams kansen op de zege. Zo werd een treffer van de Assenaren wegens buitenspel geannuleerd door scheidsrechter Loockx uit België, maar werd op de Asser doellijn na een scrimmage ook maar ternauwernood de 3-2 voorkomen. Ook Riley Reemnet was dicht bij de bevrijdende treffer, zijn omhaal ging maar net over.

Helaas voor de thuisclub viel de treffer uiteindelijk toch in het voordeel van ACV, toen weer Bentum op de goede plaats stond om een afvallende bal binnen te schuiven. Het slotoffensief van Noordwijk om in ieder geval nog iets aan deze wedstrijd over te houden bracht de 3-3 niet meer op de borden en daarmee leed de thuisclub waarschijnlijk de meest zure nederlaag van deze competitie.

Na afloop sprak VIDB met doelman Lars Jansen. Beluister dat audio-interview hieronder:

Tekst en interview: Theo Uphus