Quick Boys heeft zaterdag in Scheveningen getoond over een ijzeren conditie en veel incasseringsvermogen te beschikken. Het team van trainer Thomas Duivenvoorden zag vorige week zaterdag concurrent De Treffers met de punten vanaf Nieuw Zuid vertrekken ondanks een overwicht van de thuisclub en afgelopen dinsdag speelde Quick Boys een absolute bekerthriller in Alkmaar. Echter na ruim twee uur voetbal en een zenuwslopende serie strafschoppenserie trokken de Katwijkers andermaal aan het kortste eind. Die aanslagen op het gestel van de selectiespelers van Quick Boys waren uiteraard koren op de molen van John Blok en zijn mannen. Op voorhand leek Scheveningen kansrijk in de strijd om de drie punten. Het pakte echter volledig anders uit.

Eerste basisplaats Beugelsdijk
In de basis van de thuisclub was er het basisdebuut voor Tom Beugelsdijk. De Hagenees hield voor de winterstop zijn conditie op peil bij Noordwijk en maakte vorige week in Spakenburg zijn eerste speelminuten. Duivenvoorden had ten opzichte van de basis in Alkmaar één wijziging bedacht: Danny van den Meiracker startte in de aanval waar Ravelino Junte nu op de bank begon.

De aanvangsfase liet vooral voorzichtigheid zien. Quick Boys kwam nog het dichtst bij een treffer toen het eerste kwart van de strijd net voorbij was. Nick Broekhuizen werd per ongeluk gelanceerd door Lex Immers, maar zijn schot verdween over de lat.

Spel op de wagen
Na een goed half uur ging het spel ineens op de wagen. Quick Boys speelde op de linkerflank enkele verdedigers uit en vervolgens werd Van den Meiracker gevonden. Alarmfase één in het centrum van de Scheveningse verdediging, die alle ruimte liet aan Broekhuizen. Dat had ook de centrumspits van de Katwijkers gezien. Hij legde op tijd af en Broekhuizen schoof de 0-1 binnen.

Nog voor de Katwijker aanhang klaar was met juichen, lag de bal aan de andere kant op de stip. Ivailo Staal tikte Michael de Niet aan binnen de beruchte lijnen en Jari de Jong mocht vanaf elf meter aanleggen voor de gelijkmaker. Die kwam er echter niet, deels doordat De Jong te veel verraadde in zijn aanloop, maar zeker ook door de zeer knappe reflex van Paul van der Helm.

Het was in feite de enige kans die Scheveningen voor de pauze bij elkaar speelde. Aan de andere kant was er kort voor rust nog wel enige reuring, echter de treffer van Sem van Duijn werd door scheidsrechter Van Leeuwen wegens buitenspel geannuleerd.

Tegenoffensief
Als er al een periode in de wedstrijd was waarin Scheveningen het initiatief had, dan was het in de eerste tien minuten na rust. Het leverde doelpogingen op van eerst Georni Elvilia en vervolgens Ian van Baalen. Maar de treffer viel toch weer in het Scheveningse doel. Sem van Duijn werd op links de ruimte in gestuurd en zijn strakke voorzet werd door Broekhuizen tot treffer gepromoveerd: 0-2.

Wedstrijd op slot
Quick Boys speelde de wedstrijd geconcentreerd uit. Halverwege de tweede helft viel de 0-3 toen Sem van Duijn een voorzet van links in de verre hoek mikte. Het was meteen het sein voor Duivenvoorden om drie spelers rust te gunnen. Even gemakkelijk liepen de Katwijkers nog verder uit. Junte stond nog geen minuut in het veld toen hij op maat werd bediend door Broekhuizen en de ook al ingevallen Jan-Willem Kamp scoorde nog knap met het hoofd.

De 0-5 mag gerust wat geflatteerd worden genoemd, het was niettemin wel de terechte beloning voor een week keihard werken door de selectie van Quick Boys.


Na afloop sprak VIDB ook met trainer Thomas Duivenvoorden. Beluister dat audio-interview hieronder:


Tekst en interview: Theo Uphus
Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Quick Boys maakt vier dagen na slijtageslag indruk met riante uitzege in Scheveningen
Check ook: Thomas Duivenvoorden: ‘Ik balanceer tussen trots en teleurstelling’

POPULAIRE BERICHTEN