SJC en Ter Leede zijn er niet in geslaagd hun openingswedstrijd van het seizoen met een driepunter af te sluiten. SJC bleef in een doelpuntrijk duel steken op 4-4 tegen Alphense Boys, terwijl Ter Leede onderuit ging in en tegen Huizen

Wat als? Die vraag werd na afloop hardop gesteld in het Noordwijks kamp. Wat als Wesley Haasnoot tien minuten voor tijd wel een strafschop had benut? Dan had SJC waarschijnlijk met de winst aan de haal gegaan.

Haasnoot was eerder in de wedstrijd wel doeltreffend geweest, hij tekende in de veertiende minuut voor de 1-0. Vervolging ging het hard. Alphense Boys sloeg tweemaal toe en in de 26e minuut maakte Chris Hoogervorst de 2-2. Toch waren het de bezoekers die met een voorsprong gingen rusten.

SJC kwam goed uit de kleedkamer en poetste de achterstand binnen een kwartier in de tweede helft weg. Timo Ruigrok maakte 3-3 en Martijn van Trigt 4-3. In het slotkwartier ging het vervolgens mis. Eerst kreeg Jordy Groot rood, daarna kwam Alphense Boys op 4-4 en in ondertal miste SJC nog die strafschop.

Slotoffensief levert niets op
Competitiegenoot Ter Leede trapte zijn campagne puntloos af. Huizen was voor eigen publiek met 2-1 te sterk. Halverwege was het nog 0-0, waarna Huizen in de tweede helft de regie pakte en op 2-0 kwam. Ter Leede vond via Tomas Arroyo in de 83e minuut wel de aansluiting en maakte daarna serieus jacht op de gelijkmaker, maar die viel niet.

SJC – Alphense Boys 4-4 (2-3)
Goals: Wesley Haasnoot, Chris Hoogervorst, Timo Ruigrok, Martijn van Trigt

Huizen – Ter Leede 2-1 (0-0)
Goal: Tomas Arroyo