Zo grillig als het weer zaterdag op Nieuw-Zuid was, zo grillig was ook het spel van Quick Boys. Een heerlijk zonnetje in de eerste helft liep parallel aan het soevereine spel van de thuisploeg dat leidde tot een niets-aan-de-hand 3-0 voorsprong bij rust. Na rust verdween de zon van het toneel en namen donkere wolken het over. Dat gold ook een beetje voor het spel van Quick Boys, want op het moment dat de donkere wolken waren getransformeerd tot een pittige hagelbui, waren de bezoekers uit Hardenberg teruggekomen tot 3-2. Gelukkig voor Thomas Duivenvoorden en zijn manschappen waren de stenen uit de hemel zo groot dat voor een kort moment de kleedkamers moesten worden opgezocht. Hierdoor konden de koppen nog even snel bij elkaar worden gestoken en het momentum van HHC Hardenberg teniet worden gedaan. Toch was het laatste kwartier nog één van billenknijpen 2.0, want hoewel de driepunter Quick Boys toebehoorde, had het in die fase met gemak nog 3-3 kunnen worden. Gelukkig voor alles wat blauw-wit kleurde gebeurde dat niet.

Ondanks de verloren wedstrijd in de voorgaande speelronde tegen ACV had de technische staf van Quick Boys dezelfde namen de kans gegeven vanaf de aftrap. Dus wederom een plek in de spits voor de in de winter overgekomen Koen Blommestijn. De eerste kans van de middag was voor zijn concurrent aan de andere kant van het veld. De altijd en overal scorende spits Rob van der Leij kon uit een lage voorzet bij de eerste paal de bal op doel krijgen, maar zag zijn inzet door Paul van der Helm worden gepareerd.

Toch was Quick Boys dominant en maakte optimaal gebruik van de ruimte die achter de defensie van Hardenberg werd geboden. Ook bleek de berichtgeving over de naar AZ vertrekkende Sem van Duijn het oosten van het land niet te hebben bereikt, want de ruimte die de rappe aanvaller werd gegund was op z’n minst opvallend te noemen. Na een kwart wedstrijd wordt een vrije trap van Ravelinho Junte licht getoucheerd door verdediger Serginho Fatima waardoor doelman Jorick Maats vrij kansloos is wanneer Blommestijn attent is en de bal binnenkopt: 1-0.

Blommestijn bewijst zijn waarde
Dat Quick Boys duidelijk de betere is blijkt wel uit de 2-0 tien minuten later. Een geweldige steekbal van Tyrone Owusu op (de weer veel vrijheid genietende) Sem van Duijn wordt omgezet in een assist op, daar is ie weer, Blommestijn, die bewijst als nummer negen een echt neusje voor de goal te hebben: 2-0. Het zonnetje op Nieuw Zuid begint dan ook figuurlijk te schijnen en nog voor rust lijkt Quick Boys de drie punten veilig te stellen. Een schot van Nick Broehuizen wordt dusdanig gekraakt dat Sem van Duijn laat zien dat niet alleen Blommestijn een neusje voor de goal heeft: 3-0 en dus gaat iedereen relaxed aan de thee en worden de drie punten al met potlood genoteerd.

Hardenberg knokt zich weer in de wedstrijd
Hoewel de thuisploeg in de beginfase van de tweede helft nog wel een overwicht heeft, blijven de kansen uit. Tegenstander Hardenberg doet er een schepje bovenop en dringt aan, maar doelman Paul van der Helm toont zich een terechte eerste sluitpost. Dat wordt komend seizoen nog een boeiend gevecht met de van Noordwijk overgekomen Lars Jansen trouwens. Inmiddels is de zon richting binnenland verdrongen en drijven er donkere wolken vanaf zee Nieuw-Zuid op. Wat begint met druppelen, wordt opgevolgd in hardere regen (overigens nog aangevuld met de veldbesproeiing, waarbij iemand kennelijk op de afstandsbediening was gaan zitten) en eindigt in een forse hagelbui waardoor de wedstrijd tijdelijk moet worden gestaakt.

En dat net in een periode waarin twee invallers van Hardenberg de spanning volledig hadden terugbracht. In een tijdsbestek van vier minuten hadden invallers Thijmen de Lange en Kay Wilsink namelijk de spanning volledig teruggebracht door de 3-1 en de 3-2 te maken. Het moment van bezinning kwam Thomas Duivenvoorden dan ook wel aardig uit.

Spannende slotfase
Na de hervatting van de laatste tien minuten was het nog even vrouwen en kinderen eerst. Gelukkig voor Quick Boys hadden Rob van der Leij en Jesper Drost het vizier niet scherp genoeg afgesteld en overleeft de thuisploeg de slotfase waardoor het niet alleen het gat met Hardenberg vergroot naar acht punten maar ook (door de latere verloren pot van Katwijk in Groesbeek) over de buurman heenwipt op de ranglijst. En dat telt wel degelijk in de Katwijkse duinen.

Tekst: Marcel van der Vijver

Bekijk ook: Sem van Duijn: ‘Stap voor stap lekker ontwikkelen bij AZ’
Check ook: De Vooruitblik #10: met Chima Bosman (Quick Boys)