Rijnsburgse Boys heeft aan klantenbinding gedaan door tegen de verwachtingen in het ongenaakbaar lijkende Spakenburg te kloppen. Door een doelpunt van Daan Walraven diep in de blessuretijd werd een knotsgek duel op de Middelmors met 4-3 in het voordeel van de thuisploeg beslist.

Niet wetende wat er later op de dag in Groesbeek zou gaan gebeuren, leek het er op dat Rijnsburgse Boys hoogstpersoonlijk de spanning in de titelstrijd had laten herleven. Spakenburg kwam met acht punten overschot en een ongeslagen status van een half jaar (!) naar de Middelmors. Maar de Uien toonden zichzelf een reuzendoder en bliezen door de nederlaag later op de dag van De Treffers tegen GVVV (1-4) weliswaar geen nieuw leven in de titelstrijd, maar schoten wel de koploper weer naar het rijk der stervelingen.

Strijdvaardig
Het is misschien wat vroeg om te zeggen maar het heeft er alle schijn van dat het seizoen er voor Rijnsburgse Boys al redelijk op zit. Het enige waar nog voor te spelen valt, is een verbeterde positie in de middenmoot en het moet raar lopen wil men in Rijnsburg nog moeten vrezen voor degradatie. Het seizoen rustig uitspelen en jezelf sparen voor het komende seizoen zou dan een niet ondenkbaar devies kunnen zijn. Echter, wie niet anders zou weten zag een ploeg die met de intensiteit van een kampioenskandidaat ten strijde trok. Slechts op het eerste kwartier na, waarin er even sprake leek van onderdanig voetbalgedrag, heeft de ploeg van Hein Leliveld het mes tussen de tanden genomen en de koploper minstens gelijkwaardig partij geboden.

Het leek er op dat Spakenburg moeite had met de fysieke intensiteit dat Rijnsburgse Boys op de mat wist te leggen. ‘’Zij gaan veel duels spelen en wij gaan mee in hun spel’’, haalde Kilian van Mil na afloop aan als een van de oorzaken waarom zijn ploeg zich verslikte in in het spel van Rijnsburg.

Hoofdrol voor Zeldenrust
Niet alleen in de duels maar ook in de counter waar de snelheid van de immer loerende Delano Asante en Zeldenrust bepalend was, wist het Spakenburg te overtroeven. Waar de voorbije week hoofdzakelijk rechtsbuiten Asante onderwerp van gesprek was (de Hagenaar bleek dubbele afspraken te hebben gemaakt met Quick Boys en Rijnsburg) was het nu zijn collega op de linkerflank die de hoofdrol op zich nam.

Voor rust was Zeldenrust het toevallige eindstation van een warrige aanval en schoot op dat moment tegen de verhoudingen in de 1-0 raak. Het zou een kantelpunt in de wedstrijd betekenen.

Spektakel
Vlak na rust, maar dan ook echt vlák na rust, was het weer Zeldenrust die – terwijl de mensen nog op zoek waren naar hun plaats en de omroeper van dienst de in de rust ingevallen spelers van Spakenburg nog moest aankondigen – de voorsprong verdubbelde: 2-0. Wat hierna volgde was een feest voor de neutrale toeschouwer en uiteindelijk ook voor eenieder die de thuisploeg een warm hart toedraagt. Spakenburg ging het verdere vervolg van de tweede helft uit een strijdlustig vaatje tappen en wist via twee oud-Katwijkers Mukhtar Suleiman en Kilian van Mil de stand gelijk te trekken. Deze gelijke score zou niet lang stand houden want uit een hoekschop van, wie anders dan Zeldenrust, knikte Dani van der Moot zeer bekwaam raak: 3-2.

De stand zou nog éénmaal gelijk worden getrokken, wederom zou de goal gemaakt worden door een oud-Katwijker. Ahmed El Azzouti kreeg twee identieke kansen vlak na elkaar. In beide gevallen moest doelman Wesley Zonneveld lossen op listige afstandsschoten. In beide gevallen was El Azzouti er als de kippen bij om de rebound op te eisen. Kans één ging recht op de doelman af, bij kans twee leek hij geleerd te hebben van zijn eerdere misser en koos de spits een hoek uit. Stand 3-3, maar het was nog niet gedaan op de Middelmors.

Walraven de gevierde man
De thuisploeg nam geen vrede met een remise. Tegen een ongeslagen koploper een gewaagd strijdplan, maar het pakte boven alle verwachtingen uit. Rechtsback Daan Walraven was na 93 minuten voetballen de gevierde man door een kopbal van Bram Ros binnen te glijden. Wedstrijd beslist, Spakenburg weer met beide benen op de grond en de titelstrijd in de Tweede Divisie is door Rijnsburgs toedoen in elk geval nog geen definitief gelopen race.


Na afloop spraken we met trainer Hein Leliveld en uitblinker Furhgill Zeldenrust. Beluister die audio-interviews hieronder.

Leliveld:

Zeldenrust:


Tekst: Bas Brouwer
Foto’s: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Rijnsburgse Boys klopt koploper Spakenburg in spektakelstuk

POPULAIRE BERICHTEN