Wilfred van Leeuwen gaf het voor de wedstrijd VVSB – Westlandia al treffend aan. “Het gaat mij nu nog niet om winnen of verliezen. Ik ben bezig de jongens fit te krijgen en er een team van te smeden.” In die zin kon Van Leeuwen zich na afloop van de ontmoeting met de Naaldwijkers waarschijnlijk weer een wijzer mens voelen. Hij testte met name meerdere centrumverdedigers en middenvelders en mag de komende dagen zijn huiswerk gaan doen. Zaterdag begint de competitie voor VVSB in ’s-Gravenzande en dan moet de Sassenheimer de in zijn ogen beste elf op het veld brengen.

De basis van dinsdagavond: Valk – Fecunda, Arroyo, Van Breukelen, Hooi – Van Wetten, Rauws, Bloemendaal – Mounji, Van Nieuwkerk, Van der Sande.

De gehele wedstrijd overziend had VVSB iets meer de bal dan Westlandia maar waren de bezoekers vooral in een aantal tegenstoten echt gevaarlijk. De stevige spits Tim van der Voort bracht zijn club al na vijf minuten op voorsprong. Een vrije trap van bij de linkerhoek van het strafschopgebied joeg hij direct bij de tweede paal achter Ruben Valk: 0-1. Een kleine vijf minuten later was het opnieuw Westlandia dat voor het VVSB-doel opdook. Nu schoot vleugelspits Sergi Roeleveld net voor het doel langs.

Van Breukelen meldt zich voor eerste kansen voor VVSB
De thuisclub nam langzaam het initiatief wat meer over en met name Dario van Breukelen was twee keer vanuit een stilstaande situatie dicht bij de gelijkmaker. In beide gevallen was er geen dekking bij de tweede paal van Westlandia. De eerste kopbal van de verdediger werd in extremis gekeerd door doelman Jordie van Leeuwen, de tweede spatte via de lat terug het veld in.

Tot de veertigste minuut wist Westlandia haar nul vast te houden. Dit had mede te maken met het sterke optreden van het Westlandse centrum Buwalda en Van der Zalm. Kort voor rust moesten de groenhemden toch de 1-1 slikken. Lars Rauws legde de bal van links op maat voor en Jesse van Nieuwkerk liet zijn specialiteit zien; de doeltreffende kopbal.

Acht wisselspelers bij VVSB
In de rust wisselde Van Leeuwen Arroyo, Van Breukelen en Van der Sande in voor Pennings, Ossendrijver en Van Velzen. Na het uur spelen werden nog eens vier spelers naar de kant gehaald: Fecunda, Van Wetten, Van Nieuwkerk en Mounji gingen douchen, voor hen kwamen van Kuijvenhoven, Owobowale, Verver en Sabedini. Mede door een lichte blessure van Dion Hooi kwam ook Rick Warmerdam nog binnen de lijnen.

Aantrekkelijk voetbal
Ook Westlandia wisselde een aantal spelers in het verloop van de aantrekkelijke wedstrijd. De stand was toen echter al 1-2. Nadat eerst Hidde van der Arend al dichtbij was met een kopbal, lukte het Dinant Kúhn uit de draai Valk in de verre hoek te verslaan. Opnieuw echter kwam VVSB langszij. Van Velzen wist zich op links in vrije positie te spelen en de voorzet op Owobowale was op maat. De schuiver naar de verre hoek was onhoudbaar voor de goalie van Westlandia.

En zo kon bij 2-2 andermaal de strijd om de winnende goal beginnen. Die strijd werd door de gasten gewonnen. Een hoekschop vanaf rechts werd direct naar de verre hoek gekopt door Kick Krom: 2-3. Daarmee ging de laatste wedstrijd voor het echte voetbalseizoen zaterdag voor VVSB losbarst nipt verloren. Natuurlijk weet Van Leeuwen dat er wat veel goals tegen zijn gevallen (twaalf in vijf wedstrijden) en ook dat er nogal veel kansen werden gemist. Maar wat telt is zaterdag FC’s-Gravenzande.

Tekst: Theo Uphus

Check ook: Verslag | VVSB creëert karrenvracht aan kansen, maar verslaat ODIN ’59 slechts nipt