Als VVSB zaterdagmiddag slechts een kwart van haar grote kansen zou hebben afgemaakt, dan zou het de oefenwedstrijd tegen ODIN ’59 nog ergens in de buurt van de 5-1 hebben gewonnen. Het team reeg de kansen aaneen maar bleef ze ook maar missen. En omdat ODIN ’59 bij haar derde kans wél scoorde, dreigde een kleine nederlaag voor de Boekhorstbewoners. In de slotfase draaide VVSB de score alsnog om en stapte het met een 2-1 zege van het veld.

Trainer Wilfred van Leeuwen heeft het allemaal niet meegemaakt. De Sassenheimer was in gelukkige privéomstandigheden thuis vanwege uitbreiding van zijn gezin. En uiteraard ontbrak ook middenvelder Ian van Otterlo. Dat was dan weer wegens minder prettige omstandigheden, hij verbond zich ondertussen aan derdedivisionist DVS ’33 uit Ermelo.

Het assistentenduo Maarten Koop/Gerard Aafjes nam de honneurs namens Van Leeuwen waar en zij stuurden de volgende basis het veld in: Ruben Valk – Richelo Fecunda, Tomas Arroyo, Dario van Breukelen, Dion Hooi – Niels van Wetten, Ricardo Kuyvenhoven, Segun Owobowale – Mounir Mounji, Olaf van der Sande, Gyliano van Velzen.

Kansenfestival

In het eerste kwart van de wedstrijd liep de kansenverhouding al op tot 4-0. In alle gevallen was het spits Van der Sande die de trekker overhaalde, maar er was geen voltreffer bij. De eerste kans ketste via de bovenkant van de lat over, de tweede was een lob die voorlangs het doel ging, de derde werd knap gestopt door doelman Mats van der Wijst en de vierde vloog ruim over. Het leek allemaal op een mix van falen en botte pech. Na 25 minuten deed Kuyvenhoven een duit in het zakje. Zijn mooie vrije trap ketste vanaf de lat terug het veld in.

Na de wedstrijd sprak verslaggever Theo Uphus met verdediger Tomas Arroyo. Beluister dat audio-interview hieronder:

Drie minuten later was de lat weer spelbreker. Deze keer mikte Mounji een vrije trap tegen het aluminium. Het zat kortom wel erg tegen met het afmaken van de kansen. ODIN ’59 kwam in die tussentijd tot slechts twee pogingen van aanvoerder Niels Jager die Valk niet konden verontrusten. Dat was wel iets anders toen spits Samir Ouass op avontuur ging door de VVSB-verdediging. Hij mocht te ver komen en fopte Valk in de lange hoek: 0-1.

Vlak voor de pauze speelde VVSB nog twee dotten van kansen bijeen. De eerste was voor Van Velzen, die na een vlotte combinatie met Kuyvenhoven net voorlangs schoot, de tweede ontstond na een combinatie via de rechtervleugel waarbij doelman Van der Wijst knap redde en Van der Sande net niet bij de rebound kon komen. Qua kansen stond VVSB daarmee al in de dubbele cijfers maar was de score bij rust dus 0-1.

Goed spel maar nog steeds geen goals

VVSB startte de tweede helft ongewijzigd, waar bij de Heemskerkers vijf wissels werden doorgevoerd. Eén daarvan was doelman Sem Grapendaal, die binnen twee minuten met een knappe reflex de volgende kans van Van der Sande om zeep hielp. Twee tellen later ging de goalie gestrekt om een schuiver van Owobowale onschadelijk te maken. Het geeft maar aan: VVSB speelde in feite prima, kwam tot een karrenvracht aan kansen maar het scoren wilde maar niet lukken.

Kort voor het uur om was, dreigde zelfs even de 0-2. Taye Lee soleerde door de Noordwijkerhoutse verdediging maar Valk kon met de voet redden.  Een minuut later stond Van der Sande weer oog in oog met de keeper van ODIN ’59, maar opnieuw trof de lob geen doel. ODIN verving nogmaals haar halve team en even later bracht ook VVSB drie vervangers binnen de lijnen. De ongetwijfeld teleurgestelde Van der Sande, Hooi en Owobowale maakten plaats voor Jesse van Nieuwkerk, Tim Bloemendaal en Lars Rauws. Tot aan het laatste kwartier deed VVSB nog drie onvruchtbare doelpogingen. Mounir vond het zijnet, Van Nieuwkerk de doelman en Van Breukelen kon zijn kopbal geen goede richting meegeven.

Toch nog een zege

Uiteindelijk wist VVSB de negatieve score toch nog om te buigen in een krappe zege. De gelijkmaker kwam tot stand nadat Mounji op randje buitenspel de diepte in werd gestuurd en precies op tijd aflegde op Van Nieuwkerk. De spits vond de bovenhoek achter Grapendaal. Enkele minuten voor tijd viel ook de 2-1. Fecunda zette voor, Van Velzen legde de bal panklaar en Bloemendaal drukte af: 2-1.

Dinsdagavond speelt VVSB haar laatste oefenwedstrijd voor de competitie, op de Boekhorst tegen Westlandia. Het team lijkt voetballend wel klaar voor de competitie, maar behoeft nog wat training in het afronden van de kansen.

Tekst en interview: Theo Uphus

Bekijk ook: Van Wetten terug in paarsgeel: ‘Hopen voor de prijzen te gaan spelen’