FC Lisse en David Verweij zijn al lange tijd een prima combinatie. De verdediger doorliep de jeugdopleiding en is inmiddels bezig aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht van de zondagtak. Toch zag het er een aantal jaar geleden niet naar uit dat Verweij prestatievoetbal zou spelen. Inmiddels mag hij serieus dromen van een kampioenschap.

De 22-jarige Verweij (rechts op de foto) trainde in de jeugd al onder Laurens van de Voort, de huidige coach van de zondagtak. De Lissese trainer nodigde zijn oud-pupil uit om een wedstrijd in het tweede te komen spelen, nadat Verweij uitblonk bij zijn vriendenteam. In het testduel maakte hij wederom een goede indruk.

Verweij debuteerde in de bekerwedstrijd tegen Leiden in de hoofdmacht en scoorde een ruime voldoende. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de soepel draaiende formatie van Van der Voort. Lisse staat in 3A vier punten los. ,,Dit seizoen gaat het heel lekker”, zegt Verweij. ,,We hebben een uitgebalanceerd elftal, het plaatje klopt gewoon. Iedereen weet zijn taak. De verdediging staat goed en we hebben een goedlopend middenveld. Bovendien hebben we voorin een paar creatieve spelers en een scorende spits.”

Titel

Verweij vindt dat Lisse ‘volop voor het kampioenschap moet gaan’. ,,We moeten vooral zorgen dat we scherp blijven. Als we zo door blijven gaan, kunnen we ver komen. Ik vind dat we beter zijn dan elke tegenstander in de competitie. Wij kunnen alleen van onszelf verliezen als we verslappen.”

Verweij ziet een promotie zelf helemaal zitten. ,,De tweede klasse is wel interessant voor mij persoonlijk. Je speelt weer tegen andere tegenstanders en het is weer een klasse hoger. Maar zover is het nog lang niet. We hebben in de winterstop tweemaal tegen een tweedeklasser gespeeld en beide keren gewonnen. Dat zegt nog niets, maar geeft wel een lekker gevoel.”

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: FC Lisse

POPULAIRE BERICHTEN