Het zou zomaar kunnen dat VVSB volgend seizoen twee neven op de backposities heeft spelen. Richelo Fecunda (27) is in Noordwijkerhout al lange tijd een vaste waarde aan de rechterkant. Op de andere flank komt mogelijk een familielid te spelen. VVSB legde namelijk kort voor Kerst Dion Hooi vast. 

In de voetballerij is een kruiwagen zeker niet ongebruikelijk en komt een goed netwerk altijd wel van pas. Bij de overgang van Hooi naar de Boekhorst speelde Fecunda echter geen enkele rol.

“Hij wist van niets”, lacht Hooi (23). “Nadat VVSB mij gebeld had, heb ik Richelo direct ook gebeld, maar hij wist niet dat de club interesse had.” Van zijn oudere neef ontving Hooi goede geluiden, al had hij die positieve signalen reeds eerder vernomen. “We spreken elkaar best vaak en zijn goed samen.”

‘Dat is ook hoe ik het fijn vind om te spelen. Agressief zijn, durven voetballen en waar het kan vooruit.’

De deal was uiteindelijk snel rond. Een week voor de winterstop kwam de interesse op gang en Hooi woonde vervolgens de thuiswedstrijd tegen koploper Harkemase Boys bij. VVSB won zijn afsluitende duel van 2023 met 3-2 en Hooi raakte onder de indruk van zijn toekomstige thuishaven. “Er was een mooie ambiance.”

Hooi zag met eigen ogen dat er een speelstijl wordt gehanteerd die hem wel past. “VVSB is een goed voetballende ploeg, met aanvallende backs. Dat is ook hoe ik het fijn vind om te spelen. Agressief zijn, durven voetballen en waar het kan vooruit.”

Droom spat uiteen
Hooi doorliep een groot gedeelte van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam, maar zag zijn avontuur op Het Kasteel in de O19 eindigen. Dat was een teleurstelling al kwam het niet totaal onverwacht. “Sinds mijn elfde was ik alleen maar bezig met trainen, trainen en nog eens trainen, en droom je ervan om profvoetballer te worden. In dat laatste jaar speelde ik na de winterstop bijna niet meer, dus ik zag het wel een beetje aankomen.”

‘Het hoogste amateurniveau is zeker mijn ambitie, het liefst bereik ik dat met VVSB.’

Hooi sloot aan bij Spartaan ’20, waar hij begon in de O19 maar redelijk snel doorstootte naar de hoofdmacht. Zijn vervolgstap was vorig jaar zomer RKAVV. In Leidschendam vallen de prestaties in teamverband dit seizoen wat tegen. RKAVV staat halverwege het seizoen zevende in de Vierde Divisie B.

“Vorig seizoen deden we het heel goed en werden we op één punt na geen kampioen. Dit jaar hebben we in veel wedstrijden onnodig punten laten liggen. Hopelijk kunnen we in het tweede deel van de competitie nog veel punten gaan pakken. Kampioen zullen we niet worden, maar misschien wel een periode en daarmee in aanmerking komen voor promotie. Je weet het nooit.”

Ambitie(s) voor Tweede Divisie
Zoals het er nu uitziet, maakt Hooi komende zomer één stap hogerop. Hij is zodoende weer een stap dichter bij zijn wens om in de Tweede Divisie uit te gaan komen. “Het hoogste amateurniveau is zeker mijn ambitie, het liefst bereik ik dat met VVSB.”

Hooi: “Ze willen aan een team bouwen om te promoveren en die visie heb ik ook. In de gesprekken vertelden ze dat ze ook een beetje gaan doorselecteren. De trainer is komen kijken bij een wedstrijd en ze denken dat ik goed in de plannen en de manier van spelen pas. Daar ben ik zelf ook van overtuigd. Ik ken mijn kwaliteiten en weet zeker dat ik het niveau aankan.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: VVSB legt Fecunda langer vast, ook tweede zomeraanwinst aangekondigd

POPULAIRE BERICHTEN