Het wordt steeds gekker in het amateurvoetbal. Met de Tweede Divisie wordt de grens tussen de prof en amateurs nog fragieler. Maar ook op het laagste amateurniveau sluipt het geld binnen. Uitzendrechten worden zelfs daar al verkocht. Dit en uiteraard ook even terugkijken op de vorige FC Lisse – RBB in vijf dingen voor langs de lijn.

1. Uitzendrechten

Miljarden worden er tegenwoordig geboden om de uitzendrechten van voetbalwedstrijden te bemachtigen. En het live uitzenden van voetbalwedstrijden daalt steeds verder naar een lager niveau. Zo verdienen teams in de Vierde Klasse zaterdag nog zo´n 250 euro aan een wedstrijd. Misschien ideaal om het trainingskamp in de winter mee te spekken.

 

2. Van Leeuwen weet de weg weer te vinden

Wilfred van Leeuwen heeft een navigatiesysteem cadeau gekregen na de bekeroverwinning van VVSB op Capelle. Een wat dubieus cadeau voor een trainer die tweewekelijks door de spelersbus wordt vervoerd door Nederland. We zijn benieuwd wat Van Leeuwen krijgt als hij wint van FC Den Bosch. Een nieuwe auto?
b6b3e579b19b6a1d9b268750d43a840a

3.  Schrijnende staat van het Nederlandse voetbal

Dit gaat niet over de internationale prestaties van Nederlandse clubs in Europa, ook niet over het kwalificatiedebacle van Oranje. Dit is wellicht erger. Vijf mannen uit de buurt van IJmuiden mochten niet naar de risicowedstrijd (!) RKC – Telstar. Dieptriest. Geldt dit ook voor onze Tweede Divisieclubs vanaf volgend seizoen?

fc

4. De Tweede Divisie

Over de Tweede Divisie gesproken. Onze eigen Danny van den Bosch ontwikkelt zich steeds meer als een expert op dat gebied. Hij heeft een site gelanceerd waar allerlei prominenten uit het amateurvoetbal hun visie geven. Daarnaast komt de nieuwe bekeropzet uitgebreid aan bod en de licentie-eisen. Een aanrader om even door te nemen als je meer wilt weten over de Tweede Divisie.

5. Rijnsburgse Boys – FC Lisse 

Een krap half jaar geleden kruisten de twee regionale Topklassers voor het eerst dit seizoen hun degens. Een 1-1 remise stond na afloop op het scorebord. Zoals wel vaker tekende Ignacio in de slotseconden voor de gelijkmaker. Ter voorbereiding op morgen een verslag van Willem van Zuilen op Ter Specke.

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen