Hij leek de schlemiel van de middag te worden door een gemiste penalty, maar uiteindelijk kon Jelle Vleugel met een lach van het veld afstappen. Zijn ploeg Van Nispen won met 1-2 bij Nicolaas Boys en nestelt zich met de tweede zege op rij keurig bovenin de ranglijst van de Derde Klasse.

Van Nispen begon sterk aan de wedstrijd. Vleugel. ,,We hadden de controle en kwamen verdiend op 0-1 via een schitterende goal van Samir Krupic.” Krupic, befaamd om zijn goede techniek, schoot het leer met buitenkant links pardoes achter de doelman van Nicolaas Boys.

Krupic                                             Routinier Samir Krupic tekende voor de 0-1

De voorsprong van de Zilkers werkte niet bevrijdend. ,,Het werd rommelig aan beide kanten. Een verdwaalde voorzet van de thuisploeg zeilde bijna binnen. Even later viel de gelijkmaker alsnog. ,,Ook een mooie goal”, geeft Vleugel toe. ,,Hij sneed goed naar binnen en vanaf randje zestien krulde hij de bal achter Tom van Maris. Niet lekker verdedigd, maar je moet hem wel zo kunnen binnenschieten.”

De gelijkmaker was voor de ploeg van René Ras wel het sein om er een tandje bij te zetten. Via een aantal afstandsschoten werd het vijandelijke doel weer eens onder vuur genomen. De kans op de 1-2 kwam toen invaller Mike van Haaster binnen de zestien werd neergelegd. Vleugel zette zich achter de bal, maar faalde jammerlijk. ,,Ik twijfelde en schoot de bal slap in. Ik koos op het laatste moment voor de andere hoek. Dat moet je nooit doen, dat heb ik ook van verschillende mensen na afloop te horen gekregen. Ik weet niet waarom ik het deed.”

Verhoeven                                        Dick Verhoeven aan de bal voor Van Nispen

De bezoekers gingen door op de ingeslagen weg en voerden de druk op in de slotfase, op zoek naar de winnende treffer. Grote kansen dienden zich aan, zonder resultaat. Smit verloste Vleugel uiteindelijk uit zijn lijden. ,,Ik heb Ferdy wel even bedankt, ja. Ik was opgelucht. Een penalty missen op zo’n moment is heel zuur.”

,,We hebben verdiend gewonnen. Wij gingen vol voor de winst, terwijl zij op het laatst alleen maar tegenhielden en ook verdedigend gingen wisselen. Zij waren leeg, konden niet meer. Dat je hem uit het vuur sleept, is lekker. Dit was duur puntenverlies geweest.”

Door de driepunter nestelt Van Nispen zich in de subtop, net achter de vier koplopers, die allen een punt meer hebben. Een plek waar de ploeg wil blijven staan, bevestigt Vleugel. ,,Het is nu nog te vroeg, maar na een paar weken krijg je wat meer afscheiding en dan hoop ik dat wij bij die top-5 staan en daar ook blijven. Vorig seizoen was het na de winterstop gebeurd met ons. Met de groep zoals die nu is – met Max Oostenrijk en Van Haaster die weer terug zijn –  moeten we bovenin kunnen spelen. Mits we niet te veel blessures en schorsingen krijgen.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto’s: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)