Het is de laatste speelronde voor het lagere amateurvoetbal, dus ook voor de Tweede- en Derde Klasse. Of je nu hoog of laag staat, goed of slecht gepresteerd heb, voor alle clubs geldt in de laatste wedstrijd van 2016 hetzelfde devies. Winnen, om zo met een lekker gevoel de winterstop in te gaan.

Voor Foreholte staat de thuiswedstrijd tegen subtopper TOGB op het programma. In de eerste seizoenshelft zijn de Voorhouters thuis erg sterk gebleken. Van de laatste zes duels wist Foreholte er vijf te winnen. De rood-witten zegevierden bovendien vorige week ook weer eens op vreemde bodem door een eigen doelpunt van gastheer Concordia (0-1).

De achterstand op koploper Den Hoorn werd teruggebracht tot vijf punten. Gezien het treffen tussen Den Hoorn en RVC, de nummers één en twee van de ranglijst, zou ploeg van Marcel IJzendoorn bij een overwinning goede zaken kunnen doen.

Voor Teylingen is het zaak om in de thuiswedstrijd tegen nummer voorlaatst DOSR de punten in Sassenheim te houden. Na het merkwaardige verlies van vorige week tegen ROAC (4-3) kunnen de rood-zwarten met een overwinning de P/D-plek verlaten en voorzichtig oprukken richting de middenmoot.

Vorige week liet Teylingen twee gezichten zien, maar op de eerste helft – bij rust was het 0-3 – kan worden voortgeborduurd. DOSR speelde vorige week knap gelijk tegen Delft, de nummer vier van de ranglijst.

Traditiegetrouw een feestje
In 3A speelt Van Nispen thuis tegen FC Aalsmeer. Voor de Zilkers is het zaak om zich te herstellen van het gelijkspel tegen Warmunda. Voor de rood-gelen had er in de derby meer ingezeten, maar de ploeg van René Ras liet de tweede helft na om het kwaliteitsverschil uit te drukken in doelpunten.

Zondag na de wedstrijd volgt – traditiegetrouw na de laatste thuiswedstrijd van de eerste seizoenshelft – een feestje in De Zilk. Een driepunter zal de feeststemming alleen maar verhogen.

Competitiegenoot Warmunda behaalde vorige week voor de tweede wedstrijd op rij een gelijkspel. Na de 2-2 bij WVC werd het nu 1-1 tegen Van Nispen. Gelet op de krachtsverhoudingen binnen het veld en de periode waarin Warmunda momenteel verkeert, werd er door de Warmonders in de derby het maximale resultaat behaald.

In de uitwedstrijd tegen middenmoter FC Rijnland kan de ploeg van Alan Campfens laten zien dat Warmunda thuishoort in de Derde Klasse en dat de behaalde resultaten van de afgelopen twee wedstrijden niet uit de lucht kwamen vallen.