Dit jaar doen we het een beetje anders. De voorbeschouwingen met trainers blijven bestaan, maar met een nieuw sausje er overheen. Aan de hand van drie foto’s met bijpassende stellingen kijken we vooruit op het nieuwe seizoen. In deze aflevering: Henk Wisman. De Amsterdamse trainer staat aan de vooravond van zijn vijfde seizoen als hoofdtrainer van Ter Leede en is nog lang niet uitgekeken op de Sassenheimse club: ,,Ik blijf het ieder jaar een uitdaging vinden om met nieuwe jongens een goed team te maken.”

 

Foto 1 ‘Gemis’: Het vertrek van spits Vincent Ammerlaan is een gemis voor Ter Leede.

,,Ja, dat denk ik wel. We leveren ervaring en doelpunten in. Hij was altijd wel goed voor vijftien competitiegoals per seizoen. Die zekerheid had ik. Niet alleen voorin hebben we ervaring ingeleverd, maar ook verdedigend zonder Renee Troost, Tomas Arroyo, Mitchell Kappenberg en Bogdan Constantin.

,,Achterin hebben we het nu met een aantal nieuwe jongens goed op orde. Aanvallend loopt het nog wel wat stroef. We hebben moeite met het creëren van kansen en als we dan mogelijkheden krijgen, gaat het in de afwerking mis. Dat moet dus beter, maar ik zie zeker een stijgende lijn.”

Wie van de aanwinsten heeft op jou de meeste indruk gemaakt tijdens de voorbereiding?

,,Rob Zandbergen. Hij speelde bij FC Rijnvogels eigenlijk als linkervleugelverdediger, maar door het vertrek van twee verdedigers in de as wilde ik hem graag centraal zetten. Dat heeft hij uitstekend ingevuld.”

Blijf je – ondanks veel nieuwe gezichten – dezelfde speelwijze hanteren als vorig seizoen?

,,We blijven inderdaad aanvallend spelen. We willen hoge druk geven en in balbezit domineren, maar ik besef ook dat het moeilijk is met veel ruimte in de rug. Voor de groep die is gebleven, is er niet zoveel veranderd. Voor de nieuwe jongens is het misschien wel even wennen geweest.”


Foto 2 ‘Thuis’: De club Ter Leede voelt nog steeds als thuis na vier seizoenen dienstverband en met de vijfde op komst.

,,Ja, het bevalt me nog steeds hier. Ik heb afgelopen seizoen geen moment met het idee rondgelopen om te vertrekken. Ik werk al jaren met een goede technische staf met competente en integere mensen. Er zijn dan ook nauwelijks wijzigingen geweest in de begeleiding.”

,,Ik blijf het ieder jaar weer een uitdaging vinden om met nieuwe spelers – dankzij de vele mutaties – weer een goed team te maken. En dat moet vaak in een kort tijdsbestek gebeuren. De betere spelers vertrekken na een verloop van tijd of stoppen ermee, zoals deze zomer ook het geval was. Met jonge, talentvolle spelers proberen we het iedere keer op te vangen.

Je staat er bekend om jonge, talentvolle spelers beter te maken. Ligt daar ook jouw kracht?

,,Daar beleef ik in ieder geval veel plezier aan. Als ik zie hoe jeugdspelers als Marc de Kruys en Toon Zwetsloot of bijvoorbeeld Ben van der Lans en Oussama Siali zich vorig seizoen hebben ontwikkeld, dan haal ik daar ontzettend veel voldoening uit. En er zijn nog meer jonge spelers die stappen hebben gemaakt. Ze zijn gedreven om vaardigheden bij te leren. Bij oudere spelers gaat het iets anders, omdat ze niet veel meer bijleren. Het is dan de kunst om ze in vorm te krijgen.”

Foto 3 ‘Titel’: Ik denk nog vaak terug aan vorig seizoen na het mislopen van het kampioenschap en promotie naar de Derde Divisie.

,,Op vakantie schoot het nog wel regelmatig door mijn hoofd. Het zou een mooie bekroning zijn geweest op een prima seizoen, maar het mocht niet zo zijn. Met de groep heb ik het er nog één keer over gehad op de eerste training. Ik heb toen gezegd: ‘We moeten het afsluiten, het is nu een gesloten boek’. En ja, of we wat in de Derde Divisie te zoeken hadden? We zullen er nooit achterkomen, maar feit is wel dat we nu met Noordwijk én FC Rijnvogels in de competitie zitten. Dat is voor de club natuurlijk wel aantrekkelijk.”

Was je eigenlijk tevreden met vv Katwijk als tegenstander in de eerste ronde van de KNVB-beker?

,,Nee, als ik eerlijk ben niet. Ik had liever een BVO gehad, dan hadden we in Sassenheim gespeeld en dat zou goed zijn voor de club. En nu loten we één van de beste amateurclubs van dit moment. Het is in ieder geval zeker dat we het niet makkelijk gaan krijgen.”

Wat verwacht je van komend seizoen?

,,We gaan weer voor een ruime doelstelling: het linkerrijtje. Vorig seizoen verrasten we met een hoge notering, maar nu ben ik bang dat de competitie behoorlijk sterk is. FC Rijnvogels en SteDoCo zijn erbij gekomen en Noordwijk heeft zich flink versterkt. Het zal lastig worden om de tweede plek te evenaren. Maar als het bij ons gaat lopen en de kwartjes onze kant opvallen, dan kunnen we zomaar mee gaan doen om het kampioenschap.”

Jullie openen de competitie in Ridderkerk met een uitwedstrijd tegen Rijsoord. Weet je iets van die tegenstander?

,,Het is een promovendus uit de Eerste Klasse. Er is één duel bekeken en daaruit bleek dat ze behoorlijk compact georganiseerd staan. Dus hopelijk kunnen we de muur doorbreken.”

POPULAIRE BERICHTEN