Django Warmerdam speelt volgend seizoen bij FC Utrecht. De 24-jarige voetballer vertrekt na dit seizoen transfervrij bij FC Groningen. Hij heeft in de Domstad een driejarig contract getekend. De Voorhouter speelde sinds 2017 bij FC Groningen. Hij kwam destijds over van PEC Zwolle, dat hem op dat moment huurde van Ajax. 

De vleugelverdediger uit de Bollenstreek begon met voetballen bij Foreholte. In 2003 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Warmerdam debuteerde in het profvoetbal bij de beloften van Ajax. Hij zou uiteindelijk 52 wedstrijden in de Eerste Divisie spelen voor Jong Ajax. Bij PEC Zwolle maakte hij z’n eredivisiedebuut.

Op de website van FC Utrecht laat technisch directeur Jordy Zuidam weten blij te zijn met de Voorhouter. ,,Django is een aanvallend ingestelde linksback, die beschikt over veel voetballend vermogen. Hij heeft specifieke kwaliteiten die perfect passen bij onze manier van spelen. Ondanks zijn leeftijd heeft hij al veel wedstrijden op eredivisieniveau gespeeld. Er zit bovendien nog veel potentie in Django. We zijn er heel blij mee dat Django voor ons heeft gekozen en dat hij gelooft in onze ambities.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Velsen – SJC verplaatst naar eind maart’

POPULAIRE BERICHTEN