Teylingen heeft zaterdag een gevoelige nederlaag in de strijd om de titel in 4A geleden. De Sassenheimers verloren op de eigen Roodemolen de topper tegen runner-up FC Oegstgeest met 1-3 en zagen daardoor de voorsprong slinken tot een punt. Een klasse lager kwam de zaterdagtak van SJC op matchpoint.

De uitgangspositie van Teylingen was ruim een maand geleden nog florissant, maar inmiddels is de voorsprong bijna als sneeuw voor de zon verdwenen. FC Oegstgeest heeft een punt minder en SJZ twee, met nog vijf wedstrijden te gaan. Komende zaterdag is het overigens SJZ – Teylingen.

Nog geen bloemen en champagne
De zaterdagtak van SJC had in een ideaal scenario zaterdag al kampioen kunnen worden, maar zover kwam het nog niet. De Noordwijkers voldeden aan hun eigen plicht door RVV Overschie te verslaan (3-0), maar zagen LSVV geen punten morsen. De Leidenaren hadden moeten verliezen, maar wonnen met 0-1 bij Kickers ’69.

SJC klopte zelf RVV Overschie door twee goals van Stijn Dahler en één van Tim Gorter. Komende zaterdag spelen de zwart-witten opnieuw thuis, dan tegen Football Factory. Bij winst is het kampioenschap hoe dan ook een feit.


Top 3, 4A
1. Teylingen 21-46
2. FC Oegstgeest 21-45
3. SJZ 21-44

Top 3, 5A
1. SJC 18-50
2. LSVV 17-43
3. Hazerswoudse Boys 17-35


Archieffoto: Peer Compeer

Lees ook: Zaterdagtak van SJC neemt afscheid: ‘Je moet wel een basis hebben om op te kunnen bouwen’

POPULAIRE BERICHTEN