Wij als journalisten doen een stapje achteruit. Wij kunnen namelijk zelf altijd wel de vragen verzinnen, maar wat willen de spelers zelf weten van hun concurrent? In deze special over de Derde Klasse mogen Fadil Sukurica (VVSB zat.) en Sven de Ridder (Van Nispen zat.) de vragen aan elkaar stellen.

Verdediger Sven de Ridder was rond 2009 de ‘rising star’ bij vv Noordwijk. De toen 19-jarige voetballer vormde samen met de toen al ervaren Marcel Akerboom de slot op de deur bij Noordwijk, dat destijds in de Topklasse speelde. Nadat z’n studie hem in Groningen bracht, speelde de voetballer verder bij Oranje Nassau.

Bij een terugkeer in de Bollenstreek acteerde De Ridder nog één seizoen in het eerste elftal van vv Noordwijk, toen hij in 2016 uiteindelijk koos voor het vriendenteam van Van Nispen. Daar gaat hij nu in de Derde Klasse z’n derde seizoen in. Een van de tegenstanders dit seizoen wordt de zaterdagtak van VVSB. Wat willen de Noordwijkerhouters van hem weten? Drie vragen van Sukurica aan De Ridder.

Sukurica: Wat zijn jullie ambities dit seizoen?
De Ridder: ,,Allereerst is het voor ons heel erg belangrijk dat we het naar ons zien hebben. We hebben gemerkt dat we het meeste plezier uit het voetbal halen als we de negentig minuten op het veld serieus nemen en daarbuiten vooral genieten. Zo zal onze warming-up er misschien allemaal wat minder professioneel uitzien en hebben we geen trainer die een teambespreking doet. Maar éénmaal in het veld neme we het wel serieus.”

,,Het zou fantastisch zijn als we dit seizoen kampioen zouden kunnen worden. We werden vorig jaar tweede, dus de kans is aanwezig dat we dit seizoen weer hoog gaan eindigen. We hebben een paar nieuwe spelers, waardoor we in de breedte ook wat sterker zijn geworden.”

,,Thomas van Winsen is van zaterdag 2 naar ons gekomen. Hij heeft nooit op een hoog niveau gespeeld, maar het is heel goed om te zien dat hij zich aanpast aan het niveau. Ook de andere nieuwelingen (Lars Warmenhoven en Floris Jan Hinnen red.) maken ons team beter. We beginnen ook wel fitter aan het seizoen dan in voorgaande jaren.”

,,Van die nieuwe jongens moet je natuurlijk wel altijd even afwachten hoe ze het gaan doen in de Derde Klasse. Er wordt in dat soort potjes ook wat anders van je verwacht. Soms speel je op een knollenveld, of je eigen team moet het doen met een ‘invallertje’. Daar moet je allemaal rekening mee houden op dit niveau.”

Sukurica: Wie zijn volgens jullie de drie titelkandidaten?
De Ridder [lachend]: ,,Uiteraard wij. Maar jeetje mina, dat is lastig te zeggen hoor. Vorig jaar vond ik FC Oudewater wel sterk, maar die doen dit jaar niet mee in deze klasse. DWO deed het aardig en haalde ook de nacompetitie, maar vond ik te wisselvallig. Be Fair gaat het ook niet worden, denk ik.”

,,We zullen ook moeten kijken naar de clubs die zijn gedegradeerd. Lugdunum bijvoorbeeld? Het is in deze competitie zo dat wanneer er net even een paar goede spelers weer zijn aangesloten, of juist zijn vertrokken, dat het zoveel uitmaakt voor zo’n team. Dat kan echt het verschil zijn tussen meedoen in de top, of onderin meedraaien.”

Sukurica: Wie gaan er meer doelpunten scoren? Van Nispen of VVSB?
De Ridder: ,,Nou, als we het hele seizoen gaan voetballen zoals we het de laatste tijd doen met ons elftal, dan wordt het VVSB. Vorig seizoen stond het in de nacompetitie twee keer 0-0 na negentig minuten. Tijdens de training eindigen we vaak met een potje vijf tegen vijf, maar we zijn de laatste tijd ook maar gaan trainen op het afronden op de goal.”

,,We zouden eigenlijk in de Districtsbeker nog even een potje er tussen moeten hebben waarin we lekker tot scoren komen. Dat zou wel goed zijn voor het zelfvertrouwen. Wij trainen niet drie keer in de week, met een goalie erbij, dus moeten we het echt hebben van de wedstrijd zelf om aan het zelfvertrouwen te werken.”

,,Zelf kan ik deze zaterdag nog niet spelen vanwege een blessure. Maar na het weekend ga ik weer trainen en volgende week ben ik er weer bij. Ik denk dat we dit seizoen een elftal hebben met veel jongens van gelijk niveau.”

,,Trouwens: dit is wel een hele goedkope manier om zelf geen vragen meer te hoeven verzinnen met al dat zaterdagvoetbal. Journalistiek anno 2018?”

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Vraag het de concurrent: Fadil Sukurica vs Sven de Ridder’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude