vvsb draait warm, pijnlijke nederlagen sjc en Hillegom

Voor VVSB zijn het mooie tijden. De Noordwijkerhouters wonnen al tien wedstrijden op rij en kunnen zondag bij winst op Hercules een clubrecord evenaren. Daarnaast zou VVSB ook de tweede periode in de Derde Divisie Zondag kunnen veroveren, al heeft het dat niet volledig in eigen hand.

Dat VVSB in vorm is, mag nog een understatement heten. De ploeg van Wilfred van Leeuwen ligt op ramkoers en kan zich zondag een plek in de (eigen) geschiedenisboeken geven. Slechts eenmaal eerder in de clubhistorie werden elf achtereenvolgende zeges geboekt. Dat gebeurde in de vorige eeuw, in het seizoen 1998/1999, toen tussen 30 maart en 11 mei louter werd gewonnen.

VVSB was toen nog tweedeklasser. Destijds het derde niveau, in een tijd dat er nog zes hoofdklasses waren. Gezien de inrichting van de huidige voetbalpiramide maakt dat de prestaties van de bewoners van de Boekhorst extra knap.

Ook een periodetitel?
Bij winst zou VVSB zelfs dubbel feest kunnen vieren. De Noordwijkerhouters zouden ook de tweede periodetitel kunnen veroveren.

Voordat we de scenario’s toelichten eerst even de huidige stand in de tweede periode, die over elf duels gaat.

1. VVSB 8-24
2. Blauw Geel ’38 9-22
3. ADO ’20 8-18
4. Hercules 8-15

Mocht VVSB zelf winnen en naaste achtervolgers Blauw Geel ’38 en ADO ’20 lijden puntenverlies, dan ontvangen de Noordwijkerhouters de bloemen. Loopt de ploeg van Van Leeuwen zelf averij op, dan is het sowieso geen feest.

Het is voor VVSB zaak om zelf te winnen en vervolgens de ontwikkelingen op de andere velden af te wachten. Ook interessant: over twee weken is het ADO ’20 – VVSB.

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Rauws pakt verantwoordelijkheid binnen en buiten de lijnen

POPULAIRE BERICHTEN