VVSB heeft zaterdag zijn derde nederlaag op rij geleden. De Noordwijkerhouters gingen onderuit in en tegen Staphorst: 1-0. Competitiegenoot FC Rijnvogels speelde in een doelpuntrijk duel gelijk tegen Harkemase Boys.

In de tweede seizoenshelft heeft VVSB het nog niet en dat bleek ook in Overijssel. De thuisploeg kwam na een kwartier spelen bij het eerste schot op doel aan de leiding: 1-0. VVSB kreeg daarna kansen om met een snel antwoord te komen via Mounir Mounji en Ricardo Kuyvenhoven, maar slaagde er niet in om de gelijkmaker af te drukken.

In de tweede helft zette VVSB de jacht op de 1-1 voort, maar raakte Staphorst ook nog de paal. Het bleef uiteindelijk bij 1-0, waardoor Staphorst de paarsgelen tot op twee punten is genaderd.

Geen driemaal is scheepsrecht
FC Rijnvogels verkeert in veel betere vorm, al konden de Katwijkers niet voor een derde keer op rij winnen. Tegen Harkemase Boys werd tot driemaal een voorsprong uit handen gegeven en eindigde het uiteindelijk in 3-3.

Maarten Reyneveld opende na een kwartier spelen de score, maar een minuut later was het alweer gelijk. Niet veel later zorgde Tom Bijen voor de 2-1 en daarna hield FC Rijnvogels de overhand, maar toch werd het voor rust opnieuw gelijk.

Dat scenario herhaalde zich in de tweede helft. Bijen maakte er vlot met het hoofd 3-2 van, maar dertien minuten voor tijd volgde voor de derde keer een Friese gelijkmaker.

Staphorst – VVSB 1-0 (1-0)

FC Rijnvogels – Harkemase Boys 3-3 (2-2)
Goals: Tom Bijen (2) en Maarten Reyneveld