Weliswaar was het weer nat en guur, maar op de Boekhorst brak zaterdagmiddag toch echt de zon door. De paarsgelen uit Noordwijkerhout wonnen niet alleen het duel tegen HSC ’21 met 3-1 maar maakten direct na het binnenhalen van de punten via voorzitter Arjan Broekhof ook bekend het contract met trainer Wilfred van Leeuwen te hebben verlengd tot de zomer van 2025.

De zege tegen HSC ’21 uit Haaksbergen hield in dat VVSB maar liefst zeven posities naar boven opschoof op de competitieladder, van dertien naar zes. En daarmee meldde Sint BAVO zich voor het eerst in deze competitie in het linkerrijtje.

De thuisclub had een bliksemstart. Direct na het beginsignaal van de prima leidende scheidsrechter Kraak zocht VVSB de aanval, met name via de vleugelspitsen Gyliano van Velzen en Mounir Mounji. Dat leverde in de tweede minuut reeds de 1-0 op. Van Velzen kwam vrij op de linkerflank, kon doorstoten tot de achterlijn en op maat vanaf de achterlijn terugleggen. Tin de Rijk maakte het werk van zijn teamgenoot af: 1-0.

Haaksbergers vechten terug
Het was zeker niet zo dat VVSB er meteen op en over ging. HSC ’21 herstelde zich van de vroege tegenslag en enkele minuten na de 1-0 moest de van ziekte herstelde doelman gestrekt om een doelpoging van Yannick de Vries onschadelijk te maken. De Haaksbergers waren in deze fase licht in het overwicht en waren enkele malen dicht bij een doorbraak via hun aanvallers Ottink en Stokkers. Alhoewel beide teams zich kansen bij elkaar wisten te spelen was het niet onverdiend dat de groen/witten uit het Oosten op gelijke hoogte met VVSB kwamen. De creatieve nummer tien Cenk Uguz scoorde de 1-1.

Wellicht speelde VVSB na de gelijkmaker haar beste voetbal van dit seizoen. Een opvallende rol was daarin weggelegd, die tot twee maal toe keihard op het doel van Bob Peterman vuurde. De eerste knal ging via de vuisten van de doelman over, de tweede kon nog net door de doelman met de benen worden gestopt. De verdiende 2-1 kon in deze fase niet uitblijven en weer was Tim de Rijk de maker van het doelpunt. VVSB ging met een verdiende 2-1 voorsprong aan de thee.

HSC ’21 weer overrompeld
Net als in de eerste helft had VVSB ook na rust slechts enkele minuten nodig om te scoren. De Rijk bereikte Mounji met een afgemeten crosspass. De geslepen buitenspeler vond met een geplaatst schot de verre hoek achter Bob Peterman: 3-1.

Het energiek spelende VVSB hield deze stand vast tot het einde van de wedstrijd, al was er zeker nog één moment waarop de schrik in de benen schoot. Jules Stokkers kwam precies op tijd inlopen op een voorzet van rechts en had de bal op een meter van het doel van Ruben Valk voor het intikken. De intikker werd echter een spectaculaire opwipper tegen de lat, waarna de terugspringende bal door de geschrokken VVSB-defensie tot hoekschop kon worden verwerkt.

Net als vorige week konden nog enkele jeugdspelers hun minuten meepakken in de slotfase van de wedstrijd. Het is één van de pijlers waarop de contactverlenging van Van Leeuwen steunt.

Na afloop sprak VIDB met Wilfred van Leeuwen. Beluister dat audio-interview hieronder

Tekst: Theo Uphus