VVSB heeft zondag zijn voorlaatste wedstrijd van 2023 winnend afgesloten. De Noordwijkerhouters zegevierden op bezoek bij promovendus Hoogeveen met 2-4 en stegen daardoor naar plaats zeven in de Derde Divisie A.

De thuisploeg nam in het eerste bedrijf tweemaal een voorsprong, in de 18e en 34e minuut. Tussendoor kwam VVSB op gelijke hoogte: een strafschop werd gemist door Ian van Otterlo, maar de rebound werkte Hoogevener Noah Schuurman in eigen doel.

Op slag van rust kwam VVSB voor de tweede maal langszij: Gyliano van Velzen schoot binnen op aangeven van Dario van Breukelen: 2-2.

VVSB slaat kort na rust tweemaal toe
In het openingskwartier van de tweede helft eiste VVSB de zege op. Eerst zorgde Tim de Rijk voor de 2-3, waarna Mounir Mounji de marge naar twee tilde. Mede door een rode kaart van Hoogeveen tien minuten voor tijd kwam de zege niet meer in gevaar.

Over zes dagen sluit VVSB de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys. De Friezen zijn de huidige koploper met zeven punten meer dan de paarsgelen.

Hoogeveen – VVSB 2-4 (2-2)
Goals: Gyliano van Velzen, Tim de Rijk, Mounir Mounji, eigen doelpunt