Voorhouter Django Warmerdam heeft metFC Groningen met 1-2 verloren van Ajax. Klaas Jan Huntelaar zorgde één minuut voor tijd voor de winnende treffer. De Amsterdammers stonden op dat moment met tien man na een tweede gele kaart voor Joël Veltman. Warmerdam doorliep de jeugdopleiding van de huidige nummer twee van Nederland.

De vleugelverdediger kwam met z’n elftal in de eerste helft op een 1-0 voorsprong via Tom van Weert. FC Groningen had nog in het eerste bedrijf de uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen via de strafschopstip. Mimoun Mahi faalde echter vanaf elf meter.

Ajax kwam in de tweede helft via Justin Kluivert op gelijke hoogte. De Amsterdammers leken op puntverlies af te stevenen na de rode kaart van Veltman zo’n vijf minuten voor tijd. Toch schoot Huntelaar Ajax nog langs de noordelingen vlak voor het einde van de wedstrijd. Warmerdam maakte de negentig minuten vol voor de ploeg van Ernest Faber. De back kreeg nog wel geel na een overtreding op Ajacied Rasmus Nissen Kristensen.