Warmunda is het seizoen in de Derde Klasse ijzersterk begonnen. De ploeg van Alan Campfens won zondag met 0-3 op bezoek bij FC Aalsmeer. Een ploeg waar vorig seizoen tot twee keer toe niet van gewonnen kon worden. Bilal el Kourami tempert in ieder geval al de verwachtingen: ,,Vorig seizoen waren we ook ontzettend goed gestart, maar speelden we ons net aan veilig.” 

,,Het was geen makkelijke middag, maar we hadden de zaakjes goed voor elkaar”, ging de aanvaller verder. ,,We stonden goed compact en gaven vrij weinig weg in de eerste helft. Zij werden nog wel een keer gevaarlijk uit een vrije trap. Ik denk dat zij niet echt raad wisten met hoe wij stonden. We speelden vandaag een goede pot met verzorgd voetbal en ik denk dat je dat ook wel zag bij de 0-1.”

Menno van Noort ging een goede combinatie aan en vond ruimte voor een schot. Uiteindelijk werd die van richting veranderd en was de doelman van de Aalsmeerders kansloos. Het optreden van zondag in Aalsmeer maakte een goede indruk op El Kourami die een groot verschil zag ten opzichte van vorig seizoen.

Op z’n hoede
,,Vorig seizoen kenden we natuurlijk een heel moeilijk seizoen waarin we ons zelf net aan veilig wisten te spelen. Ook wisten we vorig jaar twee keer niet van deze ploeg te winnen. Misschien waren zij vorig seizoen wat sterker, maar ik denk dat deze wedstrijd ook veel over ons zegt.”

,,Ik zelf begin hier aan mijn derde seizoen en ik denk dat we nu een goede groep  hebben. Veel jongens zijn gebleven en er zijn een paar goede jongens uit de jeugd gekomen en van buitenaf. Ook de trainer zit hier al drie jaar en ik denk het steeds beter gaat lopen.”

,,Het vooruitzicht is in ieder geval goed, maar dat zeiden we vorig seizoen ook”, relativeert El Kourami. ,,Toen hadden we negen punten uit drie wedstrijden en we hebben toch een zwaar seizoen gekend.”

,,Ik zou eigenlijk spelen, maar ik begon wissel omdat ik één minut te laat kwam.”

In de tweede helft gingen de Warmonders door met waar ze gebleven waren. Na een paar mogelijkheden was het uiteindelijk Jesper Kortekaas die de score verdubbelde. El Kourami zag het van de zijkant aan, want hij stond wissel vanwege een disciplinaire reden. Iets waar hij zelf ook spijt van had.

,,Ik zou eigenlijk spelen, maar ik begon wissel omdat ik één minut te laat kwam. Natuurlijk is het stom als je vanwege zoiets niet speelt. Ik wil altijd spelen en de jongens probeerden me ook te steunen. Er werden ook wel wat grapjes gemaakt, maar dat hoort er denk ik bij.”

Laten zien
,,Toen ik erin kwam, wist ik dat ik het moest laten zien, ook aan de trainer natuurlijk. Net voordat ik erin kwam, liep die Campfens nog naar me toe en zei die: ‘je moet het nu (…) laten zien ook’. Ik wilde daarom ook persé scoren en ik had er ook meer dan één moeten maken.”

Kort nadat de aanvaller erin kwam, zag hij de keeper van de tegenstander iets voor zijn doel staan. Hij twijfelde niet en haalde van ver uit, maar zijn schot kwam op de lat terecht. Even later toen Selmo Kurbegovic op de keeper afging zag hij El Kourami vrij staan, maar de bal opzij was iets te hard.

Later in de wedstrijd was het uit een corner alsnog raak. De bal kwam voor en El Kourami twijfelde geen seconde. Met zijn linker schoot hij het leer hard in de touwen: 0-3. Juichen deed hij niet, maar dat had andere redenen. ,,Ik denk dat het iets mentaals is. Tuurlijk was ik blij, want dat ben je altijd als je scoort, maar ik was gewoon gemotiveerd om het te laten zien. Als voetballer moet je je voeten laten spreken.”

Archieffoto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)