Een nieuw seizoen, een frisse trainer en een aantal nieuwbakken spelers erbij, ging Warmunda het seizoen vol goede moed van start. Maar na afloop van de wedstrijd bleek dat er nog een hoop werk aan de winkel is voor trainer Ayhan Gargili. De ontluisterende 1-6 nederlaag tegen WVC, plus het feit dat de spelers in bepaalde delen van de wedstrijd allemaal losse hoopjes zand in het veld waren, moet Gargili toch aan het denken zetten.

De bezoekers werden bij de goals geen strobreedte in de weg gelegd. Dat moet al pijn aan de ogen gedaan hebben, maar het feit dat de Warmonders geen team leken, in bepaalde delen van de wedstrijd, was al helemaal verontrustend. De spelers zeurden veel en liepen af en toe niet voor elkaar. Gargili had daar zijn eigen mening over.

,,Je mag best wat tegen elkaar zeggen, maar dan moet het daarna ook afgelopen zijn en dat gebeurde niet.’’

„Los zand ben ik niet met je eens, want het is wel echt een groep aan het worden. Dat merk ik aan de sfeer in de kleedkamer. Maar ik vond wel dat de koppies gingen hangen na verloop van tijd. Je mag best wat tegen elkaar zeggen, maar dan moet het daarna ook afgelopen zijn en dat gebeurde niet.’’

Hoe krijg je dat er als trainer uit, is de simpele vervolgvraag. „Door er in en naast het veld er een hecht team van te maken. Normaal is het in de wedstrijden ook goed, maar vandaag had het ook te maken met het feit dat we in een korte tijd vier doelpunten om onze oren krijgen. Dat is niet niks voor zo’n groep. Het verschil tussen goed en slecht was erg groot vandaag en hielp ons ook niet.’’

,,We hebben elkaar de waarheid verteld over bepaalde zaken”

De mannen van Gargili begonnen nog redelijk aan de wedstrijd. Maar al vroeg kwamen de verschillende euvels aan het licht. Dat wijdt Gargili aan een stukje gewenning en jeugdigheid. „Mijn spitsen moeten nog heel erg wennen aan het niveau. De deur wordt niet opengezet voor ze. Je moet er keihard voor werken. De manier van spelen zijn ze eveneens is nieuw en ik sta voor een jonge groep’’, zo verklaarde de nieuwe coach de pijnlijke nederlaag.

Warmunda begon de tweede helft, ondanks de 4-0 achterstand, voortvarend met vlak na rust een goal van Koen Mastemaker. ,,In de rust is er veel gezegd. We hebben elkaar de waarheid verteld over bepaalde zaken, zoals de goals die we veel te makkelijk tegen kregen. Maar ook de houding naar elkaar. De tweede helft ging het naar mijn mening al een stuk beter’’, zo vond aanvoerder Necmettin Imac.

Kerels
Het zeuren op elkaar was in de tweede helft een stuk minder, maar nadat de 1-5 was gescoord zag je toch weer dat spelers minder hard voor elkaar gingen werken. Vlak voor tijd viel de 1-6 nog, daar waar de uitslag nog veel hoger uit had kunnen vallen.

„Het moet beter, maar daar gaan we keihard aan werken. We willen met z’n allen het beste in elkaar naar boven halen, maar dan wordt het tijd dat we echte kerels gaan worden. Dat moeten we de volgende keer laten zien’’, sloot Imac af.

Warmunda – WVC: 1-6 (0-4). 22. Vermeer 0-1, 30. Rietbroek 0-2, 44. Gies-Broesterhuizen 0-3, 45. Van Klink 0-4, 46. Mastemaker 1-4, 61. Van Klink 1-5, 89. Van Klink 1-6.

Warmunda: Kret, Mastemaker, Van Noort (62. Erik Smit), Arnst, Holverda, Imac, Harmouch (85. Van de Wetering), Özmen (83. Missiria), Kortekaas, Peker, Bakiri.

Tekst: Roy van der Meij

Foto: Jeannette Kloet.

Lees ook: Foreholte knokt zich langs DOSR (plus audio)
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude