Het had de week van Warmunda moeten worden. De Warmonders presenteerden enkele dagen voor de kraker in de Derde Klasse de nieuwe trainer in Ayhan Gargili. De overwinning op ASC had de kers op de slagroomtaart moeten zijn.  Met inleidende beschietingen vooraf, werd het vuurtje opgestookt richting de Oegstgeestenaren. Die antwoordden op het veld. Warmunda verloor een paar honderd meter van eigen huis met 3-0.

De Warmondse trainer Alan Campfens had voor aanvang van  de derby z’n ploeg al gewaarschuwd. ‘Wie de minste fouten maakt wint’, was zijn Cruijffiaanse voorspelling. De trainer trok aan het langste eind, z’n ploeg echter niet.

,,Het is ons nu wel vaak overkomen”, klonk Luuk Holverda schuldbewust. Wijzen met z’n vinger deed hij echter niet. ,,Het zijn niet altijd dezelfden geweest die in de fout zijn gegaan. Alleen is het voor je elftal zo zonde. We komen er vaak door achter, of verliezen zelfs de duels waarin het gebeurt.”

Donderpreek
Dat gold ook voor de Warmonders een maand geleden tegen koploper Altior, waar de club door twee eigen fouten met een 2-0 nederlaag het veld afliep. ,,Daar was het misschien nog wel erger. Ook toen waren we niet onderliggend tegen de koploper van de Derde Klasse.”

In Oegstgeest ging de wedstrijd relatief gelijk op. De Warmonders hadden het desalniettemin lastig op het veld van ASC. Mede door de eigen fouten liep Warmunda in de eerste helft al een 2-0 achterstand op. ,,De trainer was dus ook niet zo blij in de rust. We hebben een aardige donderpreek gekregen van Alan.”

,,Als ik hogerop wil, dan is het met Warmunda zelf.”

De ploeg sprak openlijk naar elkaar uit alles te geven om de achterstand in het tweede bedrijf goed te maken. De dood of de gladiolen. Het werd de dood. ,,Het lukte gewoon niet”, beaamde Holverda. ,,Ook al waren we de tweede helft weer niet de onderliggende partij, zij maakten wel de 3-0. Jasper Kortekaas kreeg na rust ook z’n tweede gele kaart. Die domper hielp ons natuurlijk ook niet.”

Waar het misschien wel de wedstrijd van het jaar moest worden, werd het de teleurstelling van in ieder geval de tweede seizoenshelft. ,,Het is en blijft een derby die je altijd wilt winnen. Na de eerdere nederlaag thuis dit seizoen wilden we iets rechtzetten. Dan is het niet lekker wanneer je met 3-0 verliest.”

Nieuwe trainer
Door de nederlaag zakte Warmunda weer een plekje op de ranglijst en staat het inmiddels negende. Door de overwinning klom ASC over de Warmonders heen. Aandachtig toeschouwer was de nieuwe trainer Gargili. Die zich overigens, logischerwijs, afzijdig hield.

,,Ik heb ‘m gisteren even gezien, maar niet gesproken. Dinsdag komt hij langs op de club om met de jongere jongens van de selectie te praten. Daar ben ik wel naar benieuwd. Voor mij is het de bedoeling om gewoon lekker bij Warmunda te blijven. Als ik hogerop wil, dan is het met Warmunda zelf.”

Foto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Van Nispen hekkensluiter af na ruime zege’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)