Warmunda heeft een zwaarbevochten overwinning geboekt in de derby tegen ASC.  In een wedstrijd waarin Warmunda twee gezichten had kreeg de ploeg van Alan Campfens loon naar werken in Oegstgeest: 2-3. Door de overwinning staat Warmunda op een keurige zevende plek op de ranglijst.

De Warmonders begonnen de wedstrijd voortvarend en kwamen na twee minuten spelen al op voorsprong door een mooie boogbal van Roy Koomen. „Het was mijn bedoeling om die bal te krullen, maar ik had niet verwacht dat die er zo mooi zou ingaan”, aldus een bescheiden Koomen. Na de snelle openingsgoal werd het initiatief aan ASC gegund en loerden de Warmonders op de mogelijkheden om in de omschakeling toe te slaan.

De gekozen tactiek wierp in het begin van de wedstrijd zijn vruchten af, maar naarmate de eerste helft vorderde kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en kantelde de verhoudingen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Oegstgeestenaren de stand weer gelijk trokken.  Een mislukt schot vanaf de zijkant kwam met enig fortuin terecht voor de voeten van Ralph van Zandwijk in het strafschopgebied van Warmunda. De middenvelder van ASC wist wel raad met dit buitenkansje en rondde koelbloedig af.

Spelbeeld
Na de gelijkmaker veranderde het spelbeeld niet. ASC probeerde door middel van combinatievoetbal tot kansen te komen. Maar de thuisploeg speelde slordig en werd nauwelijks gevaarlijk. De Warmonders kregen een paar minuten voor rust de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. De grillige buitenspeler Reza Rajabzadah maakte de verkeerde beslssing na een mooie individuele actie. In plaats van de bal breed te leggen op de meegekomen Vasco Esman, besloot de jonge Warmonder voor eigen succes te gaan en stuitte op de keeper van ASC.

In plaats van met een voorsprong de rust in te gaan, konden de Warmonders de kleedkamer opzoeken met een achterstand. Vlak voor rust wist Jerome Rousseau te profiteren van weifelend optreden van de verdediging van Warmunda. De verdediging van Warmunda maakte bij beide tegengoals geen solide indruk.

,,Ik zag dat ze een wat oudere keeper hadden die wat trager naar de grond gaat. Toen ik zag dat de verre hoek vrij werd gelaten, besloot ik de bal laag in de uiterste hoek te schieten.”

In de rust besloot trainer Alan Campfens dat het tijd was om in te grijpen en voerde twee wissels door.  Na de rust verschenen Dennis Kramer en Jeroen van Noort op het veld en bleven Jochem Kest en Brian van Noort in de kleedkamer achter. Het voetbalgogme van de 39-jarige Kramer en de diepgang en het loopvermogen van Van Noort zorgden voor nieuw elan in de ploeg uit Warmond. De Warmonders lieten er in de tweede helft geen gras over groeien en namen het heft in handen. De thuisploeg werd door Warmunda teruggedrongen op eigen helft.

Good-old Kramer bewees vlak na rust meteen zijn waarde door een vrije trap van randje zestien feilloos binnen te schieten.  „Een aantal weken geleden was ik bij ASC wezen kijken en toen zag dat ik ze een wat oudere keeper op doel hadden staan die wat trager naar de grond gaat. Toen ik zag dat de verre hoek vrij werd gelaten, besloot ik de bal laag in de uiterste hoek te schieten. Dat was niet zo’n lastig klusje”, aldus de geslepen Kramer.

,,Op dit moment is het halen van punten het belangrijkste. De manier waarop dat gebeurt is nu even iets minder belangrijk.”

Gesterkt door de gelijkmaker gingen de Warmonders in het vervolg op zoek naar meer. Vlak voor tijd kreeg Warmunda loon naar werken. Een goed genomen vrije trap van Kramer kwam terecht voor de voeten van Billal El Kourami die de bal overtuigend binnen schoot. Hierna besloot ASC alles of niets te spelen en dit leverde een aantal hachelijke momenten op voor het doel van Warmunda. Met kunst en vliegwerk  in de slotfase trok Warmunda aan het langste eind en won de burenruzie.

Omschakeling
In de ogen van trainer Alan Campfens was de overwinning verdiend. „Op basis van de tweede helft was er maar één ploeg die recht heeft gehad op de overwinning. Op dit moment is het halen van punten het belangrijkste. De manier waarop dat gebeurt is nu even iets minder belangrijk. We hebben de stijgende lijn die we vorige week hebben ingezet kunnen doortrekken. In de eerste helft hadden we het lastig, maar sprongen we ook slordig om met de mogelijkheden die we kregen in de omschakeling.  We gaven die tegengoals ook te makkelijk weg.”

,,In de Derde Klasse worden persoonlijke fouten  keihard afgestraft en beslissen details de wedstrijd. Gelukkig pakten de wissels goed uit en konden we de achterstand in de tweede helft ongedaan maken”, aldus een tevreden Campfens.

ASC – SV Warmunda 2-3 (2-1). 2. Koomen 0-1, 25. Van Zandwijk 1-1, 44. Rousseau 2-1, 55. Kramer 2-2, 85. El Kourami 2-3.

SV Warmunda: Van Dam, De Taeye, Solleveld, Winsen, Arnst, El Kourami, Kest, Koomen (46. Kramer), B. van Noort (46. J van Noort), Esman, Rajabzadah ( 77. Mastemaker)