Als donderslag bij heldere hemel sloeg z’n pegel in de goal. Stan van Maris werd de diepte ingestuurd en ontving een lange bal. Zo’n dertig meter van het vijandelijke doel van FC Aalsmeer besloot de Zilkse middenvelder om het maar eens te proberen. Boem: raak. In één keer op de pantoffel. Het was de tweede fraaie treffer die Van Maris liet noteren afgelopen zondagmiddag (3-1).

Toch was het niet de gehele wedstrijd hosanna voor Van Nispen. Trainer Roy Schulpzand zag dat zijn ploeg een zwakke start had, die het moest bekopen met de 0-1 van FC Aalsmeer. Uiteindelijk richtte Van Nispen zich op na de tegentreffer. De ommekeer was te danken aan Stan van Maris. Die voor de rust twee keer van afstand met scherp schoot.

,,Ik weet dat ik een goede trap heb en het is erg mooi dat het er vandaag uitkwam”, besprak de doelpuntenmaker zijn goals. ,,Vorig seizoen stond ik wat vaker in de verdediging. Ik speel alleen liever op het middenveld. Da n heb ik wat meer overzicht. Ik denk dat deze positie ook beter bij mij past.”

Zwak begin
De thuisploeg begon beduidend minder aan het duel dan de ploeg uit Aalsmeer. Alleen al in de eerste vijf minuten doken de bezoekers een aantal keer gevaarlijk op in het strafschopgebied van Tom van Maris. Het was dan ook geen verassing dat Aalsmeer op voorsprong kwam. Een lange bal werd niet goed ingeschat door de Zilkse defensie waardoor Remi Pasternak kon binnenwerken. De aanvaller nam de bal met zijn hand mee, maar de arbiter constateerde dat niet: 0-1.

,,Ik heb wel eens mooiere goals gemaakt hoor, maar dat was vooral in de jeugd”

,,Over de eerste twintig minuten was ik erg ontevreden”, had Schulpzand zich geërgerd aan het spel van zijn ploeg. ,,Die goal had voorkomen kunnen worden als we gewoon beter waren gestart. Ik was blij dat we alsnog de stand wisten om te draaien. Deze groep raakt niet zo snel in paniek. Daarvoor moet ik ze een compliment geven.”

Mooiere goals
Van Nispen ging in de achtervolging en leek op gelijke hoogte te komen. Dick Verhoeven stond in buitenspelpositie, maar liet het grote werk over aan Mike van Haaster die op de keeper af kon en raak schoot. De treffer werd alsnog afgekeurd, omdat Verhoeven in deze situatie teveel betrokken was bij het spel. Kort daarna kwamen de Zilkers wel op 1-1. Van Maris mocht aanleggen voor een vrije trap en schoot hard raak.

Stan van Maris was de grote man bij Van Nispen met twee goals.

Enkele minuten na z’n gelijkmaker kwam het mooiste moment van de middag. Diezelfde Van Maris schoot vanaf een meter of dertig prachtig raak. ,,Toen die bal door de lucht ging, dacht ik eigenlijk niets”, zei de man van de wedstrijd over zijn wonderschone tweede treffer. ,,Ik nam hem gewoon op de schoen en hij ging er in. Ik heb wel eens mooiere goals gemaakt hoor, maar dat was vooral in de jeugd.”

Stiftje
Na de thee ging het spel veelvuldig richting het Aalsmeerse doel. Invaller Jeffrey van der Geest kreeg de bal in de ruimte en rondde simpel af: 3-1. De thuisploeg kreeg nog meer kansen op een vierde of misschien zelfs vijfde treffer, maar het mocht niet baten.

,,Dat is misschien een verbeterpuntje als we kijken naar vandaag”, analyseerde Schulpzand. ,,We hadden een grotere score neer moeten zetten. Op het einde besloot Jelle Vleugel nog met een stiftje af te ronden. Dat zijn wel dingen die niet mogen gebeuren. Al met al ben ik wel tevreden over vandaag. Zeker als we de beginfase en het afronden weglaten.”

Van Nispen – FC Aalsmeer 3-1 (2-1) 5. Pasternak 0-1, 34. Van Maris 1-1, 37. Van Maris 2-1, 66. Van der Geest 3-1.

Van Nispen: T. Van Maris, Vink, Smit, Verwer, Geerling, S. Van Maris (83. De Groot), Van der Linden, Vleugel, Van Haaster (60. Van der Geest), Verhoeven, Mossel (73. Zonneveld)