Tussen Kerst en Oud en Nieuw organiseert Voetbal in de Bollenstreek in samenwerking met BroSports de derde editie van de Horesca Horecavo ZaalCup. Van jongen onder 11 tot en met jongens onder 15, de meiden en 35+-elftallen tot de selecties van onze regioclubs zullen het tegen elkaar opnemen op 29 en 30 december in de sporthal van vv Noordwijk.

En dat is gaaf, vindt Frank van Wieringen, één van de mannen achter BroSports, die uitkijkt naar deze derde versie van de ZaalCup. ,,Het wordt allemaal nog groter dan de eerste twee edities”, klinkt Van Wieringen trots. ,,We hebben ruimte voor 80 teams en streven er naar om die inschrijving rond te krijgen.”


huidige deelnemersveld

Toch valt er nog winst te halen met het aantal teams dat al heeft aangekondigd mee te doen. ,,Er zijn nog aardig wat plekken open bij de meiden. De meisjes willen toch ook de titel van het beste zaalteam in de Bollenstreek? Misschien kunnen we nog een beetje profijt hebben van de hype van de Oranje Leeuwinnen, haha. Overigens mis ik ook nog wat selectie-elftallen. Die van Rijnsburgse Boys en VVSB bijvoorbeeld mogen zich best inschrijven.”

Bollenstreek
Van Wieringen zegt het met een lach. Hij weet als geen ander hoe lang clubs vaak wachten op het laatste moment en kan putten uit twee succesvolle edities al in de hallen van vv Noordwijk. Door het succes gaat het evenement ook als lopend vuurtje onder de voetbalverenigingen. Zelfs van buiten de Bollenstreek.

,,En dat is prima. Weet je, als de ploegen uit de Bollenstreek zich nog niet inschrijven, dan hebben verenigingen van daar buiten ook de mogelijkheid. Onder andere Koninklijke HFC doet weer mee bij de senioren, net zoals sv Zandvoort. We zien ook jeugdteams van UVS en UDO doet ook al weer voor het tweede jaar op rij mee.”

,,Al met al zijn we weer nieuwe stapjes aan het maken. En dat is mooi.”

,,Toch zien we ook andere teams weer terugkomen om het weer tegen elkaar op te nemen. Zoals FC Lisse en Noordwijk die vorig jaar tegen elkaar stonden in de finale. Dat werd en clash tussen spelers als Martin van Eeuwijk en Ruperto Dorothea. Echt balkunstenaars in de zaal. Of wat denk je van jeugdteams van Kagia en Hillegom. Hillegom is zelfs bij de jongens volgens mij nog titelverdediger.”

Ook naast het voetbal wordt er voldoende georganiseerd tijdens de Horesca Horecavo ZaalCup. Voor de jeugd worden er weer plekken gecreëerd waar ze kunnen PlayStationen. En op de vrijdagavond, als de 35+-elftallen het tegen elkaar opnemen wordt er een feestavond georganiseerd. ,,Zie het als een gezellige avond met een DJ voor een nieuwe en leuke doelgroep. We zullen ook voor iets meer eetgelegenheden zorgen.”

Digitaliseren
Niet onbelangrijk is ook het verzamelen van de uitslagen en gegevens op de speeldagen. Die worden dit jaar op grote tv-schermen getoond, waarop de voetballers de andere uitslagen in de poule met de eigen prestaties kan vergelijken.

,,Al met al zijn we weer nieuwe stapjes aan het maken. En dat is mooi. We werken in die jaren met een vertrouwd team van de sponsor Horesca Horecavo, Voetbal in de Bollenstreek en BroSports. En dat is een fijne en stabiele groep.”

Schrijf je in via deze link

Archieffoto: Hans SchalkPOPULAIRE BERICHTEN