Kagia is tijdens zijn eerste wedstrijd tegen SEV keihard onderuit gegaan. In Leidschendam verloor de formatie van Anton Wijsman met 7-1. Bij rust was de schade nog te overzien (2-0), maar na de thee werd Kagia geslacht.

,,Het is niet fijn om je eerste wedstrijd van het seizoen met zulke cijfers te verliezen en het is erg zuur’’, stelde Wijsman. ,,Maar als je in ogenschouw neemt dat SEV een hele goede ploeg heeft, waarin vorig jaar al minstens acht goede spelers liepen en er dit jaar nog eens drie betere bij zijn gekomen, dan wist je vantevoren al dat het niet makkelijk ging worden.”

Wijsman: ,,Daarnaast zijn er bij ons heel veel nieuwe spelers bijgekomen en nog maar vier spelers over van vorig jaar.”

Al na een minuut spelen keek Kagia tegen een 1-0 achterstand aan. ,,Zo’n vroege achterstand deed de wedstrijd voor ons geen goed. Jammer genoeg was dit een voorbode voor de rest van de wedstrijd. Je zag dat het team nog zoekende was en dat de spelers aan elkaar moesten wennen. Dat moet erin slijten en gaat wel komen.”

Genadeklap

,,Dat we zouden verliezen was in de rust wel duidelijk. Een 2-0 achterstand inhalen met een nog jong team is lastig”, aldus Wijsman. De definitieve genadeklap viel vlak na rust toen SEV na vijf minuten spelen een penalty kreeg. ,,En toen ging het snel. Na de penalty waren we helemaal de kluts kwijt.”

De sfeer in het team was niet geladen na de wedstrijd. ,,Ik heb gezegd dat we niet naar elkaar moeten gaan wijzen. We zijn bezig iets op te bouwen, waar we over een bepaalde tijd iets mee kunnen bereiken. We moeten kritisch blijven, maar ook optimistisch zijn en niet bij de pakken neerzitten.”

Tijd en geduld, dat is nodig om een jong team op een hoger niveau te brengen volgens Wijsman. ,,Zoiets kost heel erg veel tijd en geduld, dat gaat met vallen en opstaan, maar dit is wel de manier om iets te leren. We gaan op dezelfde voet verder als in de voorbereiding en zullen zien hoe dit uit gaat pakken.”

Volgens Wijsman zien veel mensen Kagia (onterecht) als titelkandidaat. ,,Dat is gebaseerd op harde cijfers en op het team van vorig jaar. Ik heb er veel vertrouwen in dat we met elkaar een leuke ploeg neer kunnen zetten en dat we misschien wel mee kunnen doen om de periodetitel.”

Mentaliteit

Tussen 1996 en 1998 stond de selectie ook al onder de leiding van de oefenmeester en in de tussentijd is Wijsman bij diverse Bollenstreekclubs werkzaam geweest, waaronder FC Lisse, SJC, Teylingen en Van Nispen. ,,Tot nog toe bevalt het me heel erg goed hier bij Kagia en mijn doel is om de spelers veel bij te brengen.”

,,Het is jammer dat sommige spelers laat terugkomen van vakantie en dat is weleens lastig. Andere spelvormen kan je niet uitproberen, omdat het team niet compleet is. Maar op dit niveau kan ik natuurlijk niet verwachten dat mijn spelers eerder terugkomen van vakantie, bij de Top- en Hoofdklasse is die mentaliteit heel anders.”

Tekst: Danny van den Bosch


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO