Kagia is tijdens zijn eerste wedstrijd tegen SEV keihard onderuit gegaan. In Leidschendam verloor de formatie van Anton Wijsman met 7-1. Bij rust was de schade nog te overzien (2-0), maar na de thee werd Kagia geslacht.

,,Het is niet fijn om je eerste wedstrijd van het seizoen met zulke cijfers te verliezen en het is erg zuur’’, stelde Wijsman. ,,Maar als je in ogenschouw neemt dat SEV een hele goede ploeg heeft, waarin vorig jaar al minstens acht goede spelers liepen en er dit jaar nog eens drie betere bij zijn gekomen, dan wist je vantevoren al dat het niet makkelijk ging worden.”

Wijsman: ,,Daarnaast zijn er bij ons heel veel nieuwe spelers bijgekomen en nog maar vier spelers over van vorig jaar.”

Al na een minuut spelen keek Kagia tegen een 1-0 achterstand aan. ,,Zo’n vroege achterstand deed de wedstrijd voor ons geen goed. Jammer genoeg was dit een voorbode voor de rest van de wedstrijd. Je zag dat het team nog zoekende was en dat de spelers aan elkaar moesten wennen. Dat moet erin slijten en gaat wel komen.”

Genadeklap

,,Dat we zouden verliezen was in de rust wel duidelijk. Een 2-0 achterstand inhalen met een nog jong team is lastig”, aldus Wijsman. De definitieve genadeklap viel vlak na rust toen SEV na vijf minuten spelen een penalty kreeg. ,,En toen ging het snel. Na de penalty waren we helemaal de kluts kwijt.”

De sfeer in het team was niet geladen na de wedstrijd. ,,Ik heb gezegd dat we niet naar elkaar moeten gaan wijzen. We zijn bezig iets op te bouwen, waar we over een bepaalde tijd iets mee kunnen bereiken. We moeten kritisch blijven, maar ook optimistisch zijn en niet bij de pakken neerzitten.”

Tijd en geduld, dat is nodig om een jong team op een hoger niveau te brengen volgens Wijsman. ,,Zoiets kost heel erg veel tijd en geduld, dat gaat met vallen en opstaan, maar dit is wel de manier om iets te leren. We gaan op dezelfde voet verder als in de voorbereiding en zullen zien hoe dit uit gaat pakken.”

Volgens Wijsman zien veel mensen Kagia (onterecht) als titelkandidaat. ,,Dat is gebaseerd op harde cijfers en op het team van vorig jaar. Ik heb er veel vertrouwen in dat we met elkaar een leuke ploeg neer kunnen zetten en dat we misschien wel mee kunnen doen om de periodetitel.”