Kagia presteerde in de eerste seizoenshelft boven verwachting, maar na de winterstop is het spel van de Lisserbroekers wat wisselvalliger. Van de laatste negen duels werden er slechts vier gewonnen. De laatste twee werden zelfs, in de dying seconds, negatief afgesloten. ,,Vorige week tegen DWO was de nederlaag al zuur, maar van deze verliespartij (1-2) tegen CVC Reeuwijk ben ik echt ziek”, baalde coach Anton Wijsman na afloop.

Als de trainer wist waar de mindere prestaties aan liggen, had hij het naar eigen zeggen al lang aangepakt. ,,Nee, helaas kan ik daar geen vinger op leggen. Ik leef dan ook met hele grote vraagtekens.”

Toch heeft de oefenmeester wel wat vermoedens. ,,Dat we tegen het einde van het seizoen aanlopen, begint denk ik wel zijn tol te eisen. We hebben een smalle selectie, en voor de jongens zijn 26 wedstrijden gewoon heel veel. Er lopen er een aantal op hun tenen. Helaas kan ik daar nu niet veel aan veranderen. Wat de eerste seizoenshelft meezat, zit nu tegen.”

‘Wat gaat er verkeerd?’
Toch was het spel van de Kagianen, net als vorige week tegen DWO, niet slecht te noemen. Als een testcase zag Wijsman het duel tegen Reeuwijk echter niet. ,,Wij hebben onze specifieke kwaliteiten laten zien, maar Reeuwijk ook. Zij zijn heel goed in counteren, wij zijn weer beter in het spel maken.” Ook al was het voetbal niet slecht, toch stond Kagia voor de tweede maal op rij met lege handen. ,,En dan ga je de fouten terughalen”, zei Wijsman. ,,Wat ging er verkeerd? Soms leden we slordig balverlies door onzuivere passes, en kreeg Reeuwijk de kans om te counteren. Hierdoor kregen we in de uiterste slotfase de 1-2 om de oren.”

,,Om dat laatste ben ik boos. Teleurgesteld”, gaat Wijsman verder. ,,De 1-2 viel in de 94e minuut. In de slotfase moet je, als de stand gelijk is, er altijd voor zorgen dat je niet verliest.”

Door de nederlaag zakt de Lisserbroekse hoofdmacht van de tweede naar de vierde plaats. Toch is er volgens de trainer geen man overboord. ,,We gaan gewoon het maximale proberen na te streven. We hebben nog overal kans op. We moeten ervoor zorgen dat de jongens weer fris in het hoofd worden, en misschien een vervangende periode pakken. Lukt dat niet? Dan is dat jammer, en moeten we kort uithuilen. We moeten vooral op de goede momenten terugkrijgen.”

Kagia – CVC Reeuwijk 1-2 (0-0). 

Kagia: S. Goudriaan, Timmermans, Driessen, Robelus (46. Hogewoning), Mahli (44. Van der Schinkel), T. Sluymer, Lamboo, Nijenhuis (69. R. Goudriaan), Imanse, Zonneveld, Ligtenberg.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)