Vandaag deel vier van onze WK-special. Tijdens het festijn in Brazilië bespreken wij dagelijks een wedstrijd met een trainer, speler, bestuurder of analist uit de regio. Vandaag het openingsduel van ons buurland Duitsland, dat het op moet nemen tegen Portugal. Valken ’68-trainer Andries Wendt laat in deze vierde WK-special zijn licht schijnen over deze wedstrijd.

Andries, wat vind je van het niveau op het WK tot dusver?
,,Toch wel goed. Af en toe ligt het tempo van de wedstrijden wat aan de lage kant, maar dat komt ook door het warme weer. Tot nu toe heb ik van alle wedstrijden genoten en ook de individuele klasse van sommige spelers is geweldig om te zien.”

Een goed niveau dus. Vanavond weer een mooie wedstrijd: Duitsland – Portugal. Wat verwacht je ervan?
,,Duitsland heeft natuurlijk een heel sterke ploeg en ze moeten antwoord vinden op Ronaldo. Portugal zal zich laten inzakken en gaat alleen maar achterin hangen, waardoor het tempo van de wedstrijd niet heel hoog gaat worden. Portugal gaat gokken op een individuele ingeving van hun fenomeen Ronaldo.”

Kunnen beide landen tot de favorieten worden gerekend?
,,Ja, dat denk ik wel. Beide teams zijn goed en hebben goede spelers in hun selectie. Vaak worden Duitsland en Portugal als moeilijke tegenstanders gezien, dus ik vind dat ze bij de favorieten behoren. Overigens denk ik dat we Nederland door de winst tegen Spanje ook tot de favorieten kunnen rekenen.”

Met Ronaldo komt er vanavond weer een topspeler in actie. Vind jij dat de andere topspelers zoals Neymar, Messi en Robben een goed niveau hebben laten zien?
,,Zeker. Deze drie spelers hebben al aardig wat laten zien op het WK. Op Messi staat natuurlijk wel een grote druk, het is de beste voetballer van de wereld. Hij staat nu wel een beetje in de schaduw van Neymar, ook een fenomeen. En Robben heeft tegen Spanje ook laten zien wat hij kan. Twee mooie goals, dus tot nu toe hebben deze topspelers een goed niveau op het toernooi laten zien.”

Hoe zal Portugal de Duitsers gaan bestrijden?
,,Zoals ik al zei: die komen niet. Ze gaan achterin hangen en wachten op een actie van Ronaldo.”

Tekst: Danny van den Bosch

POPULAIRE BERICHTEN