Vandaag deel zeven van onze WK-special. Tijdens het festijn in Brazilië bespreken wij dagelijks een wedstrijd met een trainer, speler, bestuurder of analist uit de regio. Vandaag praten we met Oscar Alkemade, de nieuwe trainer van VV Noordwijk, over Uruguay – Engeland, Frankrijk – Zwitserland en natuurlijk Oranje. 

Eerst nog even terug naar gister. Uruguay – Engeland. Wat is je opgevallen?
,,Mooie pot! Beide ploegen gingen volle bak op de aanval en dat leverde vooral voor de neutrale toeschouwer een aantrekkelijke wedstrijd op. Ik was ook wel nieuwsgierig naar de strijd tussen Suarez en Rooney. Die eerste maakte natuurlijk het verschil.”

De Engelsen zijn ondanks twee nederlagen nog niet uitgeschakeld. Zie je ze nog doorgaan?
,,Nee, dat zie ik niet gebeuren. Sowieso zijn ze afhankelijk van Italië. Ik vond ze verdedigend erg tegenvallen. Niet echt des Engels. Wij hebben het weleens over onze verdediging, maar bij de Engelsen staat het ook niet als een huis. Ik miste een beetje de strijd. Dat onverzettelijke. Daarbij lopen ze niet over van scorend vermogen en juist dat hebben ze nodig tegen Costa Rica.”

Dan naar vanavond, Zwitserland tegen Frankrijk. Wat verwacht je?
,,Ik vond Frankrijk vooral in de oefenwedstrijd tegen Nederland een uitstekende indruk maken. Hun eerste wedstrijd op het WK heb ik met een schuin oog bekeken. Hetzelfde geldt voor Zwitserland die tegen Ecuador in de laatste minuut de overwinning pakten. Goed voor het vertrouwen, maar ik zie ze tegen Frankrijk niet winnen. Wordt een regelmatige overwinning voor de Fransen.”

Tot slot over Oranje. Wie heb je liever: Mexico of Brazilië?
,,Het zijn allebei geweldige tegenstanders. Ik denk ook dat beide ploegen ons liggen want ze willen allebei voetballen. Laat ze maar door die vijf verdedigers heen voetballen. Toch ga ik voor Mexico. Brazilië is naast een goede ploeg ook het gastland. Die heb ik toch liever later in het toernooi.”

En voorin? Wie gaat Van Persie vervangen?
,,Ik vind Lens de meest logische keus. Hij is toch meer een teamspeler dan Depay. Dat is in dit systeem belangrijk omdat je veel moet samenwerken. Daarbij is Depay een erg goede invaller. Hij kan iets forceren, is onberekenbaar. Als trainer is het lekker dat je zo’n type nog achter de hand hebt. Huntelaar is ook een optie, maar dan wel in een 4-3-3 systeem. Nu Martins Indi niet kan spelen, is dat ook een goede optie.”

POPULAIRE BERICHTEN