Het WK is iedere vier jaar een waar voetbalfeestje.In onze WK-special pikken we er dagelijks een wedstrijd uit en analyseren we die met een trainer, speler, bestuurder of analist uit de regio. Vandaag is het de beurt aan Tom van der Vlugt, de aanvaller van Teylingen die komend seizoen zijn heil zoekt bij buurman Ter Leede. 

 Tom, eerst maar terug naar hét moment van gisteravond: het bijten van Suarez.

,,Ongelooflijk. Ik wist niet wat ik zag. Het is de derde keer al. Het is een fantastische voetballer, maar je vraagt je af wat er zich allemaal in zijn kop afspeelt. Hij moet de rest van het WK geschorst worden. Dat lijkt me logisch. Dit hoort niet op de velden thuis.”

,,Tegen Engeland was-ie natuurlijk fantastisch. Ik vond hem gisteren ook niet slecht spelen, maar er hoeft blijkbaar maar één ding te gebeuren. Het blijft wel een fantastische voetballer. Pepe is misschien nog wel gekker, maar die kan niet voetballen.”

Dan naar de wedstrijd van vanavond: Argentinie – Nigeria. Wat is jouw indruk van de Argentijnen?

,,Ik vind ze een beetje tegenvallen. Ze wonnen pas in blessuretijd van Iran. Ik weet niet wat het is. Engeland, Italië en Spanje liggen er al uit, het gaat niet heel best met de favorieten. Ik denk wel dat als Argentinië gaat draaien, ze gewoon wereldkampioen kunnen worden. Nederland kan in de halve finale tegen Argentinië komen. Als dat gebeurt, zie ik Nederland er gewoon met 3-0 afgaan.”

,,Ik denk dat Argentinië dik gaat winnen van Nigeria. Alleen Messi draait nog niet echt. Jammer, want ik had hem in mijn poultje als topscorer ingevuld. Hij loopt er een beetje verloren bij. Dat vond ik de laatste wedstrijden bij Barcelona ook al, onder meer die wedstrijd dat ze er in Champions League uitvlogen. Van Nigeria ben ik niet kapot. Ik houd niet zo van die speelstijl van de Afrikaanse landen. Dat is meer vechtvoetbal.”

Wat vind je van het niveau tot dusver?

,,Ik vind het nog niet helemaal meevallen. Ik heb nog niet heel veel mooie wedstrijden gezien. Engeland – Uruguay was genieten. Maar van Nederland heb ik nog geen goede wedstrijd gezien, althans geen hele wedstrijd lang. Ze spelen lange ballen en hopen maar dat Robben en Van Persie er iets mee doen. Sneijder vind ik ook nog niet echt heel goed. Ik vind het allemaal nog niet echt denderend, maar misschien verandert het als de poulefase voorbij is.”

Veel mensen zijn juist erg te spreken over het WK: over het aanvallende voetbal en de vele goals

,,Ik ben een liefhebber van mooi voetbal en mooi combinatiespel, dat heb ik nog niet veel gezien. Er worden veel goals gemaakt, maar dat komt ook door de matige defensies. Ik vond Duitsland een positieve uitschieter. Ik hoopte op Spanje, maar die vielen vies tegen. Vanaf de achtste finales wordt het één wedstrijd. Hopelijk komt dat het niveau ten goede.”

POPULAIRE BERICHTEN