Valken’68-doelman Erwin van der Nagel wond er na de met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen RCL bepaald geen doekjes om. De routinier stelde dat het heel anders moet bij zijn ploeg. ,,Zo kan het niet langer. Het wordt tijd om de koppen eens goed bij elkaar te steken. Van onze kant was het niet om aan te gluren, we creëerden niets en hebben dan ook terecht verloren. Daar viel helemaal niets op af te dingen.”

Het is op ‘t Duyfrak om moedeloos van te worden. De ploeg van Arie van Duijn vertoont dit seizoen een schrijnend gebrek aan scorend vermogen. De slechts achttien treffers in veertien wedstrijden staan symbool voor de sportieve misère.

84 maal
,,Als je dan ook geen kansen meer weet te creëren, dan moet je jezelf toch echt zorgen gaan maken”, klinkt Van der Nagel geïrriteerd. ,,RCL kwam op ons slechte veld weliswaar niet met de intentie om te voetballen, maar toch. De bal lag letterlijk en figuurlijk bij ons. Op een dramatisch veld waar de bal bij elke pass 84 maal stuitert en waarbij je vervolgens drie keer nodig hebt om deze onder controle te krijgen is het zo goed als onmogelijk om tot goed voetbal te komen en daar moeten wij het nu juist van hebben.”

,,Een kwartier voor tijd gaan we één op één spelen. In mijn ogen te vroeg.”

Over het duel zelf kon de goalie kort zijn. ,,Het was echt niet om aan te gluren vandaag. Voor rust kreeg RCL op de counter drie mogelijkheden. Wij niets, dus dan ben je blij dat je de thee ongeschonden haalt. Daarna was het hetzelfde liedje. Hadden wij weer tachtig procent balbezit omdat RCL zich liet ook toen liet inzakken. Uiteindelijk straffen ze een misverstand af, waarna we een kwartier voor tijd één op één gaan spelen. In mijn ogen te vroeg en toen kort daarop de 0-2 viel, was het klaar.”


Ook de ervaren Selmo Kurbegovic kon het verschil niet maken voor Valken’68

De kritiek van de ervaren doelman op de geleverde prestatie van zijn team was na afloop dan ook niet mals. Volgens Van der Nagel wordt het hoog tijd dat de selectie gaat beseffen dat het zo niet verder kan. ,,Op papier hebben we een fantastische selectie. Echt een aanvallende ploeg. Dat komt er echter niet uit, integendeel. We moeten nu echt gaan winnen om niet in de problemen te komen.”

,,Vanaf nu moet het beste team spelen en niet de beste spelers, dat is één.”

,,Voor een aanvallende ploeg scoren we ook veel te weinig. De alarmbellen moeten nu echt gaan rinkelen. Het is dit seizoen bijna elke week hetzelfde liedje. Dit team kan van elke ploeg winnen, maar erger, ook verliezen. En waarom dat laatste zo is, daar heb ik echt geen verklaring voor. We slagen er dit seizoen maar niet in om een serie neer te zetten in een afdeling waar overigens de gekste uitslagen vallen te noteren. Bij winst stijg je vandaag zomaar een paar plekken, maar dat gebeurt dan weer niet.”

Besef
De doelverdediger slaat niet alleen alarm, maar doet ook een aantal suggesties om betere tijden tegemoet te gaan. ,,Het is voor ons nu twee minuten voor twaalf. Er moet iets gebeuren. Vanaf nu moet het beste team spelen en niet de beste spelers, dat is één”, luidt de kritiek.

,,Daarnaast moeten we de koppen maar eens heel goed bij elkaar steken. Als je opnieuw zoals tegen RCL vaker niet thuis geeft als team, kan het weleens een heel lang en moeilijk seizoen worden. Zover hoeft het helemaal niet te komen, maar dan moeten we dat besef wel allemaal hebben.”

Foto’s: Saam de Mooij

Lees ook: ‘Één slechte minuut is voor VVSB te veel (plus audio)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)