Bij SV Hillegom keken ze reikhalzend uit naar de seizoensstart in de Eerste Klasse. In het programmaboekje van SV Hillegom voorafgaand aan de wedstrijd sprak trainer Arend Jan Kranenburg de ambitie uit dat zijn ploeg het thuispubliek wil vermaken en onverzettelijkheid wil uitstralen. Beide elementen waren in de wedstrijd tegen Nieuw Utrecht ruimschoots aanwezig. In een zinderende wedstrijd boekte SV Hillegom in de slotfase een knappe 4-3 overwinning via een doelpunt van matchwinner Peter Van Leeuwen.

In het begin van de wedstrijd had ploeg uit de Domstad de touwtjes in handen en maakten de Hillegommers kennis met de voetbalwetten die gelden op een hoger niveau. De thuisploeg had weinig in de melk te brokkelen en de Utrechters dwongen fouten aan Hillegomse zijde af. Toch was het echter de thuisploeg dat voor het eerste gevaar zorgde. Na een prachtige actie en afgemeten voorzet van vleugelflitser Aidan Ryan kreeg Jeroen Dedel de bal op een presenteerblaadje. Helaas voor de Hillegommers kon de aanvaller hier geen passend vervolg aan geven.

Na een kleine twintig minuten spelen kwam Nieuw Utrecht op voorsprong. Een mooie steekbal vanuit het middenveld werd door Serdar Akkanat vakkundig afgerond. Vlak voor rust verdubbelde Akkanat zelfs de voorsprong. Omur Arslan anticipeerde goed op een ongelukkige aanname van de onwennig spelende Tom Tebbens. Arslan hield voor het doel goed het overzicht en bood Akkanat een niet te missen kans. Niet veel later verkleinde aanvoerder Frank De Groot de marge door een corner overtuigend binnen te koppen.

Statisch
,,In de eerste helft waren zij de betere ploeg, maar dat lag ook aan onszelf. Wij toonden te weinig durf en het was te statisch. Daardoor kwamen we moeilijk aan voetballen toe. Wij speelden slordig en zij hebben natuurlijk een aantal goede spelers in de ploeg die daarmee wel raad weten”, gaf trainer Arend Jan Kranenburg na afloop toe.

Na de pauze kwam er een ander SV Hillegom voor de dag. Het waren echter toch de Utrechters die vlak na rust de marge weer verdubbelden naar twee. De makkelijk scorende spits Akkanat kon ongehinderd binnenkoppen vanuit een corner. Wie dacht dat het voor de Utrechters in het vervolg een appeltje eitje zou zijn om de drie punten richting huis mee te nemen kwam bedrogen uit. In een geslagen positie kun je twee dingen doen: opgeven of doorgaan en proberen er het beste van te maken. De Hillegommers kozen voor de tweede optie en namen het heft in handen.

Door durf te tonen en te geloven in eigen kunnen kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Hillegommers. De thuisploeg kreeg een penalty nadat een Hillegommer in het strafschopgebied onreglementair naar beneden was getrokken. Met dit buitenkansje wist buitenspeler Dedel wel raad. Vlak voor tijd bracht Niels de Jong SV Hillegom op gelijke hoogte door een vrije trap, die goed werd verlengd door De Groot, van dichtbij binnen te knikken.

Loon naar werken
In de blessuretijd kreeg de thuisploeg loon naar werken en werd het ‘achteruitlopen’ en het op zekerheid spelen van de bezoekers keihard afgestraft. Na een goede actie en voorzet van Nick van Staveren kon de mee opgekomen linksback Van Leeuwen van dichtbij binnenschieten en bracht het thuispubliek in extase. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de uitslag gemakkelijk in het nadeel van de thuisploeg had kunnen uitvallen als de bezoekers meer van eigen kracht waren uitgegaan en minder afwachtend voor de dag zou komen. ,,Het mooie is dat Van Leeuwen dit keer wel raak schoot van dichtbij en zo de wedstrijd besliste. Vorig seizoen kreeg Peter ook een aantal kansen, maar wist deze steeds niet te benutten”, aldus Kranenburg.

,,Nieuw Utrecht is een typische ploeg uit de Eerste Klasse. Zij zakten in en loerden op de fouten die wij zouden maken. Als zij met een andere instelling hadden gespeeld, had er meer in gezeten voor ze. Wij gaan altijd uit van eigen kracht. Het is onze verdienste dat wij de wedstrijd hebben gekanteld. In de tweede helft toonden we lef en was er meer beweging in de ploeg. Voetballend ben ik niet helemaal tevreden, maar als groep zijn we onverzettelijk. We willen het publiek vermaken en volgens mij zijn we daarin geslaagd”, aldus een tevreden trainer Kranenburg.

SV Hillegom – Nieuw Utrecht 4-3 (1-2).  18. Akkanat 0-1, 42. Akkanat 0-2, 45. De Groot 1-2, 51. Akkanat 1-3, 70. Dedel(strafschop) 2-3, 87. De Jong 3-3, 90. Van Leeuwen 4-3.

SV Hillegom: Ruigrok, Meiland, Tebbens (46. Van der Berg), De Groot, Van Leeuwen, Van der Paard (70. Van Veen), Ryan, Pijpers, Van Staveren, Sobhi (61. De Jong), Dedel.