„Dit was een wedstrijd met twee gezichten’’, baalde Rico Geerlings van de zondagtak van Van Nispen. Binnen tien minuten stond de derdeklasser al met 2-0 voor tegen Nicolaas Boys door doelpunten van Geerlings en Dorus van der Voort. Er leek niets aan de hand voor de mannen van trainer Roy Schulpzand. Dat bleek tachtig minuten later ineens heel anders te zijn, want er werd alsnog met 2-3 verloren van Nicolaas Boys.

„Na de eerste twee goals dacht ik dat we er nog wel twee bij gingen scoren.’’ Maar dat gevoel van Geerlings bleek verkeerd te zijn. „We dachten dat we geleerd hadden van vorige week. We speelden tegen De Kennemers namelijk een hele slechte eerste helft. In die wedstrijd lieten we juist in de tweede helft zien wat we konden. Die lijn hoopten we vandaag door te trekken.’’

Slecht spel
In eerste instantie leken de Zilkers dus een makkelijke middag te beleven. Al heel snel legde Stan Damen de bal na een voorzet terug op Geerlings die binnen kon schieten. De tweede goal werd achter de verdediging van de bezoekers gelegd waardoor Jeffrey van der Geest de bal af kon leggen op de vrijstaande Van der Voort.

„Daarna ging het eigenlijk vrij snel bergafwaarts met ons en speelden we voor de rest een belabberde wedstrijd. We hanteerden eigenlijk alleen maar de lange bal in de hoop dat Jeffrey (Van der Geest, red.) er iets mee kon doen. Zij kwamen in de eerste helft nog op 2-1, dus daardoor hielpen we ze ook in het zadel.’’

„Ik had zelfs na de 2-1 nog een goed gevoel over de wedstrijd.’’

In de rust deed Schulpzand iets wat hij eigenlijk niet zo vaak doet. De trainer van de Zilkers hield een donderspeech in de hoop dat het slechte spel van het eerste bedrijf snel werd verbeterd. „De trainer ging wel even los. We moesten van Roy een keer laten zien dat we echte kerels zijn in plaats van elke keer dat lieve gedrag te tonen. De opdracht was in ieder geval om veel feller voor de dag te komen.’’

Maar het tegenovergestelde gebeurde. De lijn van de eerste helft werd doorgetrokken naar de tweede helft. Op een gegeven moment werd de 2-2 gemaakt en uiteindelijk ging Nicolaas Boys er in de allerlaatste minuut ook nog met de winst vandoor.

„Ik had zelfs na de 2-2 nog een goed gevoel over de wedstrijd’’, baalde Geerlings. „Na de gelijkmaker gingen we met zijn allen naar voren om alsnog de winnende treffer te scoren. We wilden gewoon heel graag winnen, maar dat was achteraf toch geen goede keuze. Zij kwamen er namelijk razendsnel uit en alleen Justin Vink stond nog achter.’’

Zodoende verloor Van Nispen de wedstrijd alsnog. Tegen Nicolaas Boys had een grote stap gezet kunnen worden om een mooie plek in de middenmoot te bemachtigen. In plaats daarvan zijn de Zilkers nu terug te vinden op plek dertien en is het elftal uit Nieuwveen over de ploeg van Schulpzand heen geklommen.

„Als we vandaag hadden gewonnen, zouden we ‘gewoon’ achtste staan. Dat maakt het extra frustrerend, maar het voordeel is dat alle teams nog ontzettend dicht bij elkaar staan. Gelukkig spelen we volgende week weer om onszelf opnieuw te bewijzen.’’

„Roy zegt altijd dat teams het gevoel moeten krijgen dat ze in de hel van Van Nispen terecht zijn gekomen’’

Vechtersmentaliteit
In de aankomende wedstrijd tegen Spaarnwoude moet er wel het een en ander veranderen. In verdedigend opzicht moet Van Nispen (zon.) beter staan en aanvallend moet er simpelweg meer gevoetbald worden. Daarnaast moet het elftal van Schulpzand weer een vechtersmentaliteit krijgen.

„Dat mis ik af en toe wel een beetje. Roy zegt altijd dat teams het gevoel moeten krijgen dat ze in de hel van Van Nispen terecht zijn gekomen. Dat moeten we de komende wedstrijden maar weer laten zien en dan weet ik zeker dat we weer een keer gaan winnen.’’