Met een grote hengel kwam Quick Boys aan bij het adres van Nick van Staveren. De aanvaller ging in op de avances van de Katwijkers en ging op gesprek op Nieuw Zuid. Het aanbod was mooi en het gesprek met de clubleiding en trainer Edwin Grünholz eveneens, maar toch zat hem iets dwars. Hoewel het aanbod en de indrukken van de blauw-witten goed waren, voelde het voor Van Staveren niet goed om z’n huidige club te verlaten. Daarom besloot hij om terug te keren naar de leiding van Noordwijk en ging hij daar het gesprek weer mee aan. Na een tijdje wikken en wegen maakte hij z’n besluit deze week kenbaar. Het avontuur op Sportpark Duinwetering was nog niet klaar voor de oud-speler van Hillegom. 

Natuurlijk zag de aanvaller het voor zich: spelen in het blauw-witte shirt op het mooie Nieuw Zuid. Wekelijks aangemoedigd worden door een fanatieke en trouwe aanhang. De druk van het voetballen in Katwijk-Zuid zag hij ook al voor zich. Wekelijks het gevoel van ‘het moeten winnen’. Het plaatje klopte aardig, maar tegelijkertijd vroeg hij zich af of een handtekening op Nieuw Zuid het waard was om alles wat hij had bij Noordwijk op te geven. Zijn antwoord? Nee.

De aanvaller zit nog altijd uitstekend op z’n plek in de badplaats en is daarnaast een gewaardeerde kracht in het elftal van Kees Zethof. Elke week is de spits één van de eerste spelers die Zethof op het bord schrijft en daarnaast heeft hij een goede verstandhouding met de supporters van de club. Het gevoel is goed in het rood-witte shirt en laat dat nou net doorslaggevend zijn in zijn keuze.

,,Het klinkt misschien gek, maar Kees is echt een belangrijke man voor mij geworden.”

,,Het was voor mijn gevoel niet het juiste moment om weg te gaan bij de club”, steekt de altijd eerlijke Van Staveren van wal. ,,Ik denk dat ik er wel klaar voor ben om naar een club als Quick Boys te gaan, maar ik heb het nog steeds heel erg naar mijn zin bij Noordwijk. Waarom zou ik dan de stap naar een andere club maken? Begrijp me niet verkeerd, want ik vind Quick Boys echt een hele mooie club, maar mijn gevoel is het belangrijkste. Daarnaast sprak er een hoop waardering uit de aanbieding van Noordwijk en dat voel ik ook van de trainer.”

Zethof is cruciaal
Zethof zette zelf ook afgelopen week een handtekening onder een nieuw contract bij Noordwijk en dat was voor de inwoner van Zwaanshoek een cruciaal moment in het maken van zijn keuze. ,,Ik heb hem enorm hoog zitten. Dat hij nog een jaar blijft, heeft wel de doorslag gegeven. Ik heb het er met hem ook over gehad wat hij ging doen, omdat ik dat graag wilde weten. Dat hij blijft, is ook één van de redenen dat ik blijf. Het klinkt misschien gek, maar Kees is echt een belangrijke man voor mij geworden.”

Niet alleen zijn trainer, maar ook de club is belangrijk geworden in het leven van Van Staveren. Hij zit er goed op zijn plek en kende de laatste jaren mooie successen. Daarom hoopt hij ook dat zijn medespelers snel zullen volgen en ook gaan bijtekenen. ,,Dat is wel iets waar ik me op dit moment druk over maak. Dat deze groep bij elkaar blijft. Iedereen mag het lekker zelf weten, hoor. Ik hoop alleen dat er niet blind wordt gestaard op het geld. Volgens mij voetballen we om plezier te hebben en dat hebben we met deze groep.”

Duidelijkheid 
In de tussentijd is de technische commissie van de promovendus druk bezig met het over de streep halen van een aantal spelers. Het landschap van de voetballerij verandert en de aanvaller zou zichzelf niet zijn om daar niet iets van te vinden. ,,Ik vind het echt belachelijk dat clubs nu al beginnen met het aantrekken en verlengen van spelers. Ik snap dat Noordwijk daarin mee moet, hoor. Maar zelf ben ik er niet zo van. De winterstop is toch vroeg genoeg?”

,,Volgens mij wisten jullie al dat onze halve selectie contact heeft gehad met Spakenburg?”

,,Ik hou ook niet van die spelletjes. Ik heb liever zo snel mogelijk duidelijkheid en een concreet aanbod. Dat is ook de reden dat ik zo snel mogelijk wilde beslissen. Dat haalt voor mezelf een hoop druk weg en dan weet ik waar ik aan toe ben.”

Noordwijk geen straf
Het is bekend dat mede-promovendus Quick Boys zich meldde bij de oud-speler van Hillegom, maar waren er eigenlijk meer clubs die geïnformeerd hebben bij de afmaker? ,,Volgens mij wisten jullie al dat onze halve selectie contact heeft gehad met Spakenburg? Zo concreet was dat ook weer niet. Ze hebben bij een aantal spelers, waaronder bij mij, een balletje opgegooid. Verder was alleen Quick Boys écht concreet.”

Toch sluit de hardwerkende voorhoedespeler niet uit dat hij op de lange termijn alsnog de overstap maakt naar andere clubs. ,,Dan heb je het wel over een aantal clubs in het amateurvoetbal. Quick Boys, Katwijk, Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels zijn voor mij op dit moment wel echt de topclubs. Ik ben nog altijd ambitieus en wil dat graag nog een keer proberen, maar ik vind het echt geen straf om bij Noordwijk te blijven.”

Appjes vanuit Katwijk-Zuid
Vanuit Katwijk-Zuid kreeg de aanvaller overigens de laatste weken een hoop berichten en die waren niet alleen van de clubleiding. ,,Ik kreeg appjes binnen van supporters, die zeiden dat ze me heel graag bij de club wilden zien. Dat is natuurlijk heel mooi en ik sluit het voor de toekomst niet uit, maar op dit moment was het een gevoelskwestie. Mijn gevoel bij Noordwijk was gewoon heel goed.”

Nu de perikelen rondom zijn contract erop zitten, wil de hoofdpersoon zich voorlopig richten op de prestaties. De club wist de laatste vijf wedstrijden niet te winnen en dus is het hoog tijd om daar verandering in te brengen. ,,Wij willen ons eerst handhaven en daarna kijken we of we zo hoog mogelijk kunnen eindigen.”

Foto’s: Orange Pictures

Lees ook:Schipholt: de moderne back van SJC


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude