Jan Zoutman begon op 1 november 2018 bij Katwijk en had als missie om voor het kampioensschap te gaan. Gedurende de tweede seizoenshelft werd duidelijk dat een tweede kampioenschap in De Tweede Divisie op rij er niet in zat. Aangezien het seizoen ten einde is, is het een goed moment om terug te blikken met de hoofdtrainer. Over zijn beginperiode bij de club, het proces wat hij met zijn elftal doormaakte en de reden voor het voortijdig afhaken in de titelstrijd. ,,Ik heb te weinig een herkenbaar Katwijk gezien”, is de hoofdtrainer duidelijk. 

Op 4 oktober 2018 gaat de kogel door de kerk. Jack van den Berg en Katwijk gaan per direct uit elkaar. De spelersgroep en de trainer hebben geen klik met elkaar en dus vertrekt de Rotterdammer bij de club waar hij een paar maanden daarvoor nog het kampioenschap in de Tweede Divisie pakte. Na het vertrek van Van den Berg willen de Katwijkers zorgvuldig zijn in de zoektocht naar een nieuwe oefenmeester en dus neemt de technisch manager van de club, Cees Bruinink, de honneurs waar.

,,We maken dit seizoen ook heel moeilijk een doelpunt en daar speel ik zelf ook een rol in. We hebben daarom een paar keer ervoor gekozen om wat resultaatgerichter te voetballen.”

Bruinink boekt succes na succes, want in de wedstrijden tegen HHC Hardenberg-uit, Jong Sparta-thuis, IJsselmeervogels-thuis en Rijnsburgse Boys-uit pakt de interim-trainer acht punten. Tijdens de wedstrijd tegen ‘de Vogels’ komt er witte rook vanaf De Krom. De tweededivisionist heeft eindelij beet. Jan Zoutman tekent in eerste instantie een contract tot het einde van het seizoen, maar na een succesvol begin wordt deze verbintenis opengebroken. Echter kan het succes niet worden doorgezet. Katwijk haakt af in de titelstrijd en Zoutman lijkt het niet op de rit te krijgen. Het is tijd om terug te blikken met de hoofdtrainer op – wederom – een bewogen seizoen.

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag3-2Rijnsburgse Boys