Jan Zoutman en VV Katwijk: yin en yang. De nieuwe trainer van de Katwijkers is ruim een maand in dienst op De Krom en geniet tot op heden met volle teugen van de samenwerking. In zijn eerste vier wedstrijden pakte de inwoner van Velserbroek tien punten. De oefenmeester zit goed op zijn plek in Katwijk-Noord en hoopt de komende periode de clubleiding nog verder te kunnen overtuigen van zijn kunnen. 

Het is donderdagavond, vlak voor de afsluitende training, richting Jong Almere City. Bij binnenkomst in zijn kantoor bekijkt hij nog wat beelden van de komende tegenstander. In zijn kamer staan allerlei voetbalspullen. Het oog valt al snel op het bord wat achter hem hangt. Daarop staat een tactische formatie. Het 3-2-4-1-systeem; een beetje ala Pep Guardiola, Thomas Tuchel en Erik Ten Hag. Zoutman kijkt er naar en begint met nog meer passie over zijn vak te praten. Geobsedeerd door het spelletje. Zover is duidelijk.

Al snel gaat de oefenmeester over tot de orde van de dag. Wat opvalt, is dat hij zich al heel snel thuis lijkt te voelen op De Krom. Dat is ook aan hem te merken, want met een grote glimlach vertelt hij constant over zijn eerste weken bij de club en over wat er komen gaat. Zijn plannen met de spelersgroep zijn groots en na vier weken inventariseren is het eindelijk tijd om accenten te gaan leggen en om nieuwe spelprincipes in de ploeg de slijpen.

Energie
Op donderdagmiddag komt Zoutman om half vijf op de club. Snel gaat hij naar zijn kantoor om zijn laptop op te starten. Met zijn staf overlegt hij wat er in de trainingen komt. Daarna gaat hij het veld op en moet er gediscussieerd worden over de opstelling van de eerstvolgende wedstrijd. Laat duidelijk zijn: dat ziet Zoutman niet als drukte, maar als plezier. Een gevoel dat hij al vanaf dag één kreeg bij Katwijk.

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen