In een enorm spannende wedstrijd heeft Teylingen de drie punten meegenomen uit Gouda. Op bezoek bij ONA werd er in blessuretijd verdiend gewonnen met 1-2. Jaap Zwetsloot werd -andermaal- de grote man. De blonde spits maakte beide Sassenheimse treffers.

De wedstrijd begon afwachtend aan twee kanten, zonder noemenswaardige kansen. In het tweede gedeelte van de eerste helft kreeg Teylingen knap de overhand, om die vervolgens nooit meer uit handen te geven. Twee kansen voor Lasse van Wijk en één voor Collin Dofferhoff waren niet aan hen besteed. Daar kon ONA amper wat tegenover stellen.

Teylingen, wederom met Sam Witkamp hangend vanaf rechts, had de controle en de organisatie stond goed. Aan de bal was het alleen moeilijk voetballen op het matige natuurgras. Toch leek het de Sassenheimers niet tegen te werken. Ook na rust had Teylingen de overhand.

,,Je zag ook dat wij als team wat fitter waren in de eindfase van de wedstrijd.”

Opnieuw was de grootste kans te noteren voor Van Wijk. Zijn kopbal werd van de lijn gehaald. Een kleine twintig minuten voor tijd counterde ONA zich alsnog naar een 1-0 voorsprong, waardoor Teylingen nog meer op de aanval moest gaan spelen.

Fit
Dat had vrij snel succes, want het was Jaap Zwetsloot die via Mark van der Vlugt en Dofferhoff in stelling werd gebracht. Met een ziedend hard schot maakte hij de 1-1. Ook hierna speelden de Sassenheimers voor de winst en in de extra tijd werd dit, terecht, beloond met een goal van wederom Zwetsloot. Hij omspeelde de keeper en schoot vervolgens voor leeg doel raak.

Goudhaantje Zwetsloot was in de wolken na afloop. ,,Het is lekker dat je wint, ondanks dat je zo laat in de wedstrijd onverdiend op een 1-0 achterstand komt. In vergelijking met andere seizoenen, winnen we nu eens in de slotfase in plaats van dat we in blessuretijd achter komen.”

,,Ik raakte hem vol op de pantoffel en hij verdween hard in de bovenhoek”

,,Je zag ook dat wij als team wat fitter waren in de eindfase van de wedstrijd. Wat betreft m’n goals vond ik die eerste ongelofelijk lekker. Ik raakte hem vol op de pantoffel en hij verdween hard in de bovenhoek en bij de winnende goal omspeelde ik goed de keeper en kon zo makkelijk binnenschieten.”

RVC’33
Zwetsloot heeft nu tien goals gemaakt in acht competitiewedstrijden. Door deze overwinning zijn de Sassenheimers gestegen naar de achtste plaats met uitzicht richting plek drie. Aankomende zondag speelt Teylingen wederom uit, tegen RVC’33, de nummer elf van de ranglijst.

ONA – Teylingen 1-2 (1-0) 72. El Mariami 1-0 78. Zwetsloot 1-1, 90+2. Zwetsloot 1-2

Teylingen: Kharboutli, Dofferhoff, Vooijs, Van den Nouland, Heemskerk, Rodenburg (76. Prange), Van der Vlugt, Van Wijk (83. Dolieslager), Witkamp (60. Langeveld), Zwetsloot, De Ridder

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer