Het in ongemeend spannend in de Hoofdklasse B. Liefst vier ploegen, FC Rijnvogels, Noordwijk, Ter Leede en Jodan Boys, kunnen zaterdagmiddag met de periodetitel aan de haal gaan. Van het viertal heeft Rijnvogels de beste papieren. Bij een thuiszege op Jodan Boys is de periodetitel een feit. ,,Een enorme buitenkans” aldus een opgetogen voorzitter Peter Plug.

Want zo snel kan het gaan met een club in de top van het amateurvoetbal. Rijnvogels debuteerde vorig seizoen in de Hoofdklasse, nadat ettelijke pogingen om te promoveren vanuit de Eerste Klasse waren gestrand. Na een verdienstelijke negende plek afgelopen seizoen, staat de ploeg fier bovenaan en kan het dus, tegen Jodan Boys, een eerste prijs pakken. FC Rijnvogels verkeert in een blakende vorm, getuige de klinkende 5-1 zege op topklasser Rijnsburgse Boys.

Waardering
Coach Van Heek had zich na afloop gestoord aan het gebrek aan waardering voor zijn ploeg, vooral van verliezend coach Niek Oosterlee. ,,Van iedereen hoor ik dat het aan hun instelling lag en dat zij niet goed waren. Vrijwel nergens hoor ik dat wij gewoon een ontzettend goede wedstrijd hebben gespeeld. Zaterdag moeten we aan ons publiek laten zien dat het aan ons lag.”

Een speciale voorbereiding voor het duel kent Rijnvogels niet. Van Heek: ,,We hebben Jodan Boys nu twee keer zien spelen. Het is een goede ploeg, dus we mogen aan de bak. Maar dat geldt voor hun net zo goed. Zij moeten óók om nog kans te maken op de periodetitel, dus het zal een open wedstrijd worden.” Voorzitter Plug heeft er alle vertrouwen in: ,,Jodan Boys zit in een uitstekende flow, maar als onze jongens scherp zijn en de supporters erachter gaan staan, dan moet het kunnen.”

Dat Jodan Boys in goede vorm verkeert, moge duidelijk zijn. De ploeg speelt zaterdag voor de derde keer in vier weken tijd tegen de koploper en won de vorige twee ontmoetingen, tegen Ter Leede en Noordwijk. Daarbij aangetekend dat het beide thuisduels betroffen. Jodan Boys besliste overigens zijn laatste drie duels in de extra tijd. Zaak dus voor Rijnvogels, die ook bij een gelijkspel nog kans maken op de periodetitel, om negentig minuten scherp te blijven.

Peter Plug A
Al met al dus een schitterend affiche en een bijzondere wedstrijd voor de Vogels uit Katwijk. Coach Van Heek probeert vooraf niet teveel druk op de spelersgroep te leggen. ,,Natuurlijk is het een prijs die je kunt pakken, en dat gaan we ook proberen. Maar uiteindelijk hebben we een langetermijndoel en dat is zo hoog mogelijk eindigen.”

Wat dat betreft zit hij op één lijn met Plug. ,,Voor onze club is het een hoofdprijs. Je merkt ook echt dat iedereen er mee bezig is en er enorm naar toe leeft. Het zou natuurlijk een teleurstelling zijn als het niet lukt, maar van de andere kant: we hadden hier van tevoren geen rekening mee gehouden. We kunnen hoe dan ook terugkijken op een uitstekende start van de competitie.”

Trots maakt het de voorzitter naar eigen zeggen niet. ,,Wij zijn geen trotse mensen. Wij zijn meer van ‘doe maar normaal,  dan doe je al gek genoeg’. Kijk, deze wedstrijden, daar doe je het voor. Maar we staan er wel nuchter in. Net als Hein van Heek dus en daarom passen wij ook zo goed bij elkaar.”

Tekst: Stefan Rijnders

Foto’s: Piet van Kampen

POPULAIRE BERICHTEN