Katwijk kreeg dinsdagavond een eerste tikje te verwerken. De ploeg werd door derdeklasser Feyenoord uitgeschakeld in de Districtsbeker. In de competitie gaat het de oranjehemden vooralsnog voor de wind met slechts twee verliespunten. Een topprestatie, die volgens coach Dick Schreuder niet altijd op waarde wordt geschat. 

,,Ik hoor iedereen maar zeggen dat er tussen de Topklasse en Hoofdklasse zo’n groot verschil zit, maar daar ben ik het absoluut niet mee eens”, vertelt Schreuder. ,,Sterker nog, de top zes of zeven van onze competitie kan prima mee in de Topklasse. Ik ben ervan overtuigd dat een ploeg als Sparta Nijkerk bij ons niet in de top vier zou staan.”

Schreuder baseert zijn stellingname onder meer op de oefenwedstrijden die zijn ploeg in de winterstop speelde tegen topklassers. In Spanje werd Rijnsburgse Boys op 3-3 gehouden. Eenmaal terug in Nederland verloren de reserves van Katwijk geflatteerd met 4-2 van Sparta Nijkerk, nadat eerder op de dag de basiself tegen FC Twente in actie was gekomen.

,,De competitie is gewoon erg sterk”, vertelt Schreuder. ,,Neem Smitshoek, die werden vorig jaar nog vijfde en staan nu voorlaatste. Zwaluwen is een heel goede ploeg, en Quick Boys ook.”

Budget naar beneden

Volgend seizoen is Katwijk hoogstwaarschijnlijk weer in de Topklasse actief. De oranjehemden beschikken dan over een minder geroutineerde selectie. ,,Het budget gaat naar beneden”, vertelt Schreuder. ,,Dat betekent dat we keuzes moeten maken, want we hebben wel een brede selectie nodig. Een goede speler kost geld. Zo simpel is het. Daarom hebben we gekeken naar jongens die de potentie hebben om heel goed te worden. Neem Marciano Aalders en Steven Olsthoorn. Dat zijn jongens die wat tijd nodig zullen hebben, maar een goede leeftijd hebben en waar een goede kop opzit.”

Van de huidige selectie is er alleen over de toekomst van Danny Guijt en Sjaak Lettinga nog geen duidelijkheid. Beide middenvelders hebben een verlaagde aanbieding gehad, omdat ze niet helemaal aan de hoge verwachtingen hebben kunnen voldoen.

Toch loofde Schreuder de beide routiniers. ,,Danny is een uitstekende prof, een jongen van de club en iemand die zich altijd goed opstelt. Sjaak idem dito. Alleen hij kwam op een ander moment binnen, toen er eigenlijk geen budget meer was. Na het vertrek van Sahadewsing kwam er wel wat ruimte. Maar Sjaak is uitzonderlijk, een echte liefhebber. Hij speelt, als één van de weinige voetballers, niet voor het geld.”

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

POPULAIRE BERICHTEN